WMS Close-Focus Lenskit voor wildcamera's

MerkWilsus
€ 29,95

Met de WMS Close-Focus Lenskit is het mogelijk om op heel korte afstand scherpe opnamen te maken met de wildcamera. De lenskit bestaat uit 4 verschillende close-focus lenzen met een dioptrie van +1, +2, +4, en +10. Met de Close-focus lenskit kan je dus de scherpteafstand verkleinen, maar daarmee verklein je automatisch ook drastisch het scherptebereik. Het scherptebereik wordt dan dus heel klein, en dus werkt dit vooral heel goed als je precies weet waar het dier zich in het beeld zal gaan laten vastleggen. Bijvoorbeeld bij water- of voedertafels met tuinvogels, of bij kleine marterachtigen op een lokmiddel. Hoe sterker de Close-focus lens, hoe kleiner het scherptebereik zal worden. Houd hier dus rekening mee! De WMS Close-Focus lenskit werkt perfect met de Wilsus Juxta wildcamera, daar is de set eigenlijk voor samengesteld. Maar het werkt ook prima met de meeste Browning wildcamera's en met vele andere wildcamera's. Doorgaans werkt het beter met standaardlens modellen dan met groothoekmodellen, omdat je bij die laatste het risico loopt dat je de randen van de close-focus lens in beeld blijft zien. 

Met de WMS Close-Focus Lenskit is het mogelijk om op heel korte afstand scherpe opnamen te maken met de wildcamera. De lenskit bestaat uit 4 verschillende close-focus lenzen met een dioptrie van +1, +2, +4, en +10. Bij de meeste standaardlens wildcamera's (met beeldhoek ongeveer tussen de 40 en 60 graden) geldt dat de scherpteafstand te berekenen is als 1 gedeeld door de dioptrie van de voorzetlens. Neem je dus een close-focus lens met dioptrie +4, dan zal de scherpteafstand uitkomen op ongeveer 1 / 4 = 0.25 meter. Neem je de lens met dioptrie +10, dan kom je dus uit op 1 / 10 = 0.1 meter scherpteafstand. 

Groothoeklens wildcamera's zijn van zichzelf al scherper op kortere afstand dan standaardlens wildcamera's. Een standaardlens wildcamera is doorgaans scherp vanaf ongeveer 1.5 meter tot oneindig. Met de Close-focus lenskit kan je dus de scherpteafstand verkleinen, maar daarmee verklein je automatisch ook drastisch het scherptebereik. Dat wil zeggen dat het heel goed lukt om met een +4 lens de beelden scherp te krijgen rond de 25 cm afstand van de camera, maar het beeld zal dan al snel onscherp zijn op afstanden groter dan 40 cm afstand. Dat scherptebereik wordt dan dus heel klein, en dus werkt dit vooral heel goed als je precies weet waar het dier zich in het beeld zal gaan laten vastleggen. Bijvoorbeeld bij water- of voedertafels met tuinvogels, of bij kleine marterachtigen op een lokmiddel. Hoe sterker de Close-focus lens, hoe kleiner het scherptebereik zal worden. Houd hier dus rekening mee! 

De WMS Close-Focus Lenskit wordt tevens geleverd met een schroefadapter voor de close-focus lenzen. het idee is dat je de adapter op de camera monteert, om de camera lens heen, zodat je vervolgens makkelijk en snel de verschillende close-focus lenzen op de camera kunt monteren en eenvoudig ook weer kunt verwijderen. Het monteren van de adapter kan je doen met lijm, of bijvoorbeeld met Poster Plakgum of Putty. Doorgaans blijft dat heel goed zitten. Leent de camera zich er qua vorm niet voor om de adapter te gebruiken, dan kan je de close focus lenzen ook gewoon rechtstreeks voor de cameralens monteren met poster plakgum of putty. Het mooiste is dan om een ring rondom de camera lens te maken met dit materiaal, en daar de close-focus lens (of de adapter) in te duwen, zodat je een mooie waterdichte en spin-dichte afsluiting krijgt.

De WMS Close-Focus lenskit werkt perfect met de Wilsus Juxta wildcamera, daar is de set eigenlijk voor samengesteld. Maar het werkt ook prima met de meeste Browning wildcamera's en met vele andere wildcamera's. Doorgaans werkt het beter met standaardlens modellen dan met groothoekmodellen, omdat je bij die laatste het risico loopt dat je de randen van de close-focus lens in beeld blijft zien. De lensdiameter is 37 mm. 

Meer informatie
Accessoires geschikt / bestemd voor Wildcamera's
Merk Wilsus
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:WMS Close-Focus Lenskit voor wildcamera's
Uw waardering