Wireless functionaliteit

Een handige wifi of 4G functie op uw wildcamera

U koopt eenvoudig een wildcamera met wireless functie bij Wildlife Monitoring Solutions. Waar tot enkele jaren geleden alle wildcamera's nog op zichzelf staande apparaten waren die alle opnamen lokaal op een geheugenkaartje vastlegden, zien we tegenwoordig een toenemende trend in de integratie van wifi en 4G simkaarten in de wildcamera. Deze ontwikkeling biedt veel voordelen voor gebruikers die direct toegang willen hebben tot hun beelden. Hier leggen we uit welke vormen van communicatie er inmiddels op de markt zijn en wat de voornaamste verschillen zijn tussen deze wireless opties.

Wifi connectiviteit op uw wildcamera

De wildcamera met wifi is in staat om verbinding te maken met het aanwezige wifi-netwerk. Op dit moment zijn er nog relatief weinig camera's die deze functionaliteit bieden. Over het algemeen is het zo dat een wildcamera met wifi ook beschikt over een Bluetooth-functie. Met een wildcamera met wifi kunt u overal waar u internetverbinding heeft de beelden downloaden naar een speciale app. Dit betekent dat u geen simkaart nodig heeft, wat een besparing op de kosten oplevert. Het is echter wel van belang dat de wildcamera met wifi binnen het bereik van uw wifi-netwerk wordt geplaatst. Een groot voordeel is dat als uw camera gestolen wordt, u nog steeds toegang heeft tot alle opnames die automatisch naar de app op uw telefoon of tablet zijn verzonden. Een aantal camera’s van Reolink en van Green Backyard beschikken over de WiFi functie.

Wildcamera's die beschikken over Bluetooth-functionaliteit

Deze cameravallen kunnen over een korte afstand verbinding maken (tot maximaal 20-25 meter in een open zichtlijn). Hiermee kunt u gemakkelijk de opgenomen beelden bekijken of instellingen aanpassen. Het vereist wel een compatibele app die u op uw smartphone of tablet moet installeren. Het originele bestand wordt altijd op de geheugenkaart van de camera bewaard. Bij het downloaden van beelden schakelt de camera over naar een wifi-hotspot die de wildcamera zelf opzet. Het is echter cruciaal om te begrijpen dat met dit type camera geen verbinding gemaakt kan worden met uw eigen wifi-netwerk. Daarvoor heeft u specifiek een wildcamera met wifi nodig. Met sommige modellen, zoals de Campark camera’s en de WiFi Nestkastcamera van Green Backyard, kunt u live meekijken met de camera als die verbinding heeft.

Wildcamera's met simkaart functionaliteit

Met een wildcamera met simkaart bent u niet beperkt tot het bereik van uw wifi-netwerk. Zo lang er maar een mobiele netwerkdekking is (bijvoorbeeld 3G of 4G) op de locatie van plaatsing, kunt u met uw 4G wildcamera hiermee verbinding maken. Vervolgens kunnen alle gemaakte beelden meteen naar uw e-mail of naar een speciale app worden doorgestuurd. U moet wel rekening houden met aanvullende kosten, zoals kosten voor het doorsturen van foto's, maar in de praktijk zijn deze kosten heel goed onder controle te houden. Het doorsturen van een foto kost hooguit 1 cent. De 4G simkaart wildcamera's zijn ideaal voor locaties waar u minimale verstoring wilt of waarbij het van belang is om meteen op de hoogte gesteld te worden van menselijke of dierlijke activiteit. U vindt in onze webshop verschillende toestellen met simkaart functionaliteit, zoals de Wilsus Tradenda 4G Wireless en de Seissiger Special Cam LTE. Er is zelfs ook een speciale cameraval geschikt voor het leesbaar vastleggen van kentekens van passerende auto’s, de Reconyx HL2X kentekenplaatcamera. Ook dit model is beschikbaar in een 4G-variant.

Wildcamera's zonder draadloze functionaliteit

Dit zijn de traditionele wildcamera's die volledig autonoom werken en alle beelden op een lokale geheugenkaart opslaan. U moet dus fysiek naar de camera gaan om de geheugenkaart uit te lezen. Voordeel van dit type wildcamera’s is dat er geen bijkomende kosten zijn, dat de gebruiksvriendelijkheid hoog is, en dat ze over het algemeen energiezuiniger zijn dan de wildcamera’s met WiFi of andere wireless functionaliteit.

Ontdek de vele opties in ons assortiment

Of u nu op zoek bent naar een wildcamera met wifi, een simkaart, bluetooth functie, of een ander model: bij ons vindt u een breed assortiment. Bestel een wildlife camera online en profiteer van gratis verzending vanaf € 50,-. Indien u hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste wildcamera, dan staan wij voor u klaar om te adviseren.