Wireless functionaliteit

Een handige wifi functie op uw wildcamera

U koopt eenvoudig een wifi wildcamera bij Wildlife Monitoring Solutions. Waar tot enkele jaren geleden alle wildcamera's nog op zichzelf staande apparaten waren die alle opnamen lokaal op een geheugenkaartje vastlegden, zien we tegenwoordig steeds meer vormen van verbinding met wifi in de wildcamera. Hier leggen we uit welke vormen van communicatie er inmiddels op de markt zijn en wat de voornaamste verschillen zijn tussen deze wireless opties.

Wifi connectiviteit op uw wildcamera

De wildcamera met wifi is in staat om verbinding te maken met het aanwezige wifi-netwerk. Er zijn op dit moment nog maar heel weinig camera's die deze functionaliteit bieden. Over het algemeen is het zo dat een wildcamera met dit type wifi functionaliteit ook beschikt over een Bluetooth functie. Meer uitleg hierover vindt u in de alinea hieronder. Met een wildcamera die verbindt met wifi kunt u overal waar u internetverbinding heeft de beelden downloaden naar een speciale app. Dan heeft u geen simkaart nodig, waardoor u kosten bespaart. U dient de wildlife camera dan uiteraard wél binnen het bereik van uw wifi-netwerk op te stellen. Een bijkomend voordeel van de wildcamera met wifi functie is dat u in geval van diefstal toch over alle beelden kunt beschikken omdat deze al automatisch zijn doorgestuurd naar de app op uw telefoon of tablet.

Wildcamera's die beschikken over Bluetooth functionaliteit

Met deze cameravallen kunt u op geringe afstand verbinding maken (tot maximaal 20-25 meter in een open zichtlijn). Op die manier leest u eenvoudig gemaakte beelden uit of past u instellingen aan. Dit werkt altijd met een app (geschikt voor iOS en Android) die u op een telefoon of tablet installeert. Hiervoor is het dus wel noodzakelijk dat u een smartphone of tablet met Bluetooth functionaliteit heeft. Meestal zijn die gedownloade beelden een verkleinde versie van het origineel. Het originele bestand wordt altijd nog op de geheugenkaart in de camera opgeslagen. Wanneer u de beelden van de camera downloadt, schakelt de verbinding over op een wifi ‘hotspot’ die de wildcamera zelf opstelt. Daarom wordt van dit type wildcamera vaak ook wel gezegd dat ze beschikken over "Bluetooth of wifi functionaliteit". Hoewel dit dus in principe juist is, is het belangrijk te realiseren dat u met dit type wildcamera geen verbinding kunt maken tussen het toestel en uw eigen bestaande wifi netwerk. Daarvoor is specifiek het type wildcamera nodig met wifi connectiviteit, zoals u hierboven leest. Cameravallen met Bluetooth functionaliteit zijn vooral interessant als u de camera plaatst op een locatie die moeilijk bereikbaar is, of die u zo minimaal mogelijk wilt verstoren. Ook is het leuk om dergelijke wildcamera's in uw eigen tuin te plaatsen, zodat u binnen het opgegeven bereik vanaf de bank de opnamen kunt bekijken. Met sommige modellen, zoals de Browning Defender camera's, kunt u live meekijken met de camera als die verbinding heeft.

Wildcamera's zonder draadloze functionaliteit

Dit zijn de traditionele wildcamera's die volledig autonoom functioneren en de beelden allemaal lokaal op een geheugenkaart opslaan. Bij dit type wildcamera dient u altijd fysiek de camera te bezoeken en de geheugenkaart uit te lezen in een geschikt apparaat. Deze camera's beschikken dus niet over enige draadloze functionaliteit.

Wildcamera's met simkaart functionaliteit

Bij een wildcamera met simkaart wordt u niet beperkt tot het bereik van uw wifi netwerk. Er dient echter wel een mobiel 4G-netwerk van de simkaartprovider aanwezig te zijn. U krijgt bij dit soort camera wel te maken met aanvullende kosten. Het kost bijvoorbeeld ongeveer één cent om één foto door te sturen. Als u foto’s met een hogere resolutie of video’s doorstuurt, betaalt u meer. Dit type camera wordt vaak gebruikt om wildvallen in de gaten te houden. Het is ook een ideale optie als u de plek zo min mogelijk wilt verstoren. De camera beschikt nog niet over een geheugenkaart, die mag u zelf kiezen. Het toestel dient wel ingesteld te worden op het kaartje. Bij ons kunt u er een KPN-kaartje bij bestellen, waarna wij het toestel al instellen op het gebruik met deze geheugenkaart. Zo is de wildcamera gebruiksklaar wanneer die bij u aankomt. U vindt in onze webshop verschillende toestellen met simkaart functionaliteit, zoals de Bolyguard MG984G-36M 4G SIM WIRELESS.

Ontdek de vele opties in ons assortiment

U heeft bij ons de keuze uit vele verschillende modellen. Denkt u bijvoorbeeld aan een wildcamera met wifi functionaliteit, modellen met geheugenkaart en meer. Plaats online uw bestelling en profiteer vanaf € 50,- van gratis verzending. Wilt u een wildcamera kopen, maar weet u niet welke uitvoering geschikt is voor uw toepassing? Stuur dan een e-mail naar info@wildlifemonitoringsolutions.nl of bel naar +316 43 444 755 voor deskundig advies.