SIMKAART FUNCTIONALITEIT

Wildcamera met simkaart

Een wildcamera met een simkaart functionaliteit, al dan niet vanuit de fabrikant geïntegreerd in de camera, kan beelden via 4G doorsturen naar een e-mailadres of App op uw telefoon. Zo weet u dus meteen wanneer er iets in de buurt van uw wildcamera is gekomen. In het assortiment van Wildlife Monitoring Solutions vindt u verschillende modellen.

Een wildcamera met ruimte voor een simkaart met 4G

U vindt in ons assortiment verschillende toestellen met een simkaart. Met de simkaart functionaliteit op uw wildcamera kunt u op onbeperkte afstand via 4G camerabeelden ontvangen. U wordt dus niet beperkt tot locaties met een bestaand wifi-netwerk, zoals bij een camera met wifi-functionaliteit. De enige vereiste is dat er dekking van het mobiele netwerk van de betreffende simkaartprovider is. In tegenstelling tot de wildcamera's met Bluetooth of met wifi-functionaliteit zitten er wel aanvullende kosten aan het gebruik van dit type wildlife camera's.

De aanvullende kosten

Het maakt niet veel uit welke provider u kiest voor 4G en of u de wildcamera met simkaart in Nederland of elders in de EU gebruikt. De kosten tussen de providers zijn nagenoeg gelijk en de kosten zijn door de netneutraliteit gelijk in heel de EU. Het hangt er vooral van af of u via een abonnement, voordeelbundels, of uit het prepaid tegoed betaalt. In ieder geval kost het doorsturen van één foto (als verkleinde versie van het origineel) ongeveer 1 cent. Kiest u er echter voor om foto's in grotere resolutie, foto’s in werkelijk formaat of video's door te sturen, dan kost dit meer data en dus meer geld. Als KPN bijvoorbeeld de provider is van de simkaart die u met de wildcamera gebruikt, is het standaardtarief voor data via 4G 15 cent per MB. Eén foto is ongeveer 50 KB groot, dus u kunt voor die 15 cent ongeveer 20 foto’s doorsturen. Een foto op werkelijk formaat is echter al snel 3 tot 5 MB groot, waardoor u voor iedere foto zo’n 30 tot 50 cent betaalt. Een video van 7 MB kost zelfs al € 1,-. In dat geval zou u dus beter een voordeelbundel of klein sim-only abonnement kunnen nemen. Zo heeft Lebara bijvoorbeeld op dit moment een maandelijks opzegbaar sim-only abonnement met 500 MB voor € 3,50 per maand. Het tarief per MB is dan dus 0,7 cent, en voor het doorsturen van één filmpje van 10 MB betaalt u dan 7 cent. U kunt dan per maand 50 video's van 10 MB doorsturen met zo'n bundel. Is dat niet genoeg, dan kunt u een maandbundel van 1 GB nemen voor € 7,-. Tot slot is het soms ook mogelijk om een extra simkaart bij uw bestaande mobiele abonnement te bestellen (bijvoorbeeld voor gebruik in een tablet). Die kan dan ook perfect dienst doen als simkaart in uw 4G wildcamera.

De voordelen van een 4G camera

Een wildcamera met een simkaart kan dus altijd meteen opnames doorsturen via 4G. Dit is bijvoorbeeld wenselijk als u wildvallen monitort. Zo wordt de tijd dat dieren zich in de vangkooi bevinden namelijk beperkt en hoeft het vangteam pas opgeroepen te worden bij een vangst van de gewenste soort. Ook werkt de wildcamera met simkaart en 4G uitstekend als u afgelegen plekken monitort of als u de locatie zo min mogelijk wilt verstoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vogelnest. Daarnaast zijn dergelijke modellen een uitstekend alternatief voor beveiligingscamera's, omdat ze waterdicht zijn en geen stroom- of netwerkaansluiting nodig hebben. Hierdoor zijn ze maximaal mobiel, waardoor u afgelegen terreinen of objecten efficiënt kunt beveiligen. U ontvangt namelijk altijd binnen 10 tot 15 seconden de opname op uw telefoon, tablet, of computer. Ook als de camera zou worden gestolen of vernield is het vaak zo dat de eerste beelden al naar u zijn doorgestuurd. De Wilsus Tradenda 4G WIRELESS en de Seissiger Special Cam LTE zijn een van onze modellen met simkaart. Daarnaast hebben enkele toestellen van Reconyx deze functionaliteit.

Profiteer van een startklaar toestel

Een wildcamera met simkaart en 4G functionaliteit wordt vaak zonder simkaart geleverd. Dit komt doordat u zelf de simkaart kunt kiezen. Echter is het wel zo dat u uw wildcamera moet instellen om te werken met de geplaatste simkaart. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om een prepaid simkaart van KPN of Supersim aan uw bestelling toe te voegen. Wij stellen uw wildcamera dan helemaal in op het gebruik met deze simkaart op een 4G netwerk en kunnen zelfs uw e-mailadres al invoeren. Zo kunt u de camera dus meteen na ontvangst plaatsen en hoeft u niets meer in te stellen! Het instellen zelf komt vrij precies en is niet altijd even eenvoudig. Daarom raden wij u dus aan gebruik te maken van deze optie als u een wildcamera met simkaart en 4G bestelt. Als u vervolgens bij het plaatsen van uw bestelling in het opmerkingenveld aangeeft op welk(e) e-mailadres(sen) u de beelden wilt ontvangen, dan zorgen wij dat deze gegevens ook in de camera zijn ingevoerd. Uiteraard kunt u dit soort details later gemakkelijk zelf aanpassen in de wildcamera met 4G. Mocht het zo zijn dat u elders een wildcamera met simkaart heeft aangeschaft, maar u die niet werkend krijgt, dan bieden wij ook de mogelijkheid om dit alsnog via ons te laten doen. Wij werken hierbij op basis van "no cure, no pay". Lukt het ons om de wildcamera ingesteld te krijgen en beelden via 4G door te sturen, dan betaalt u hiervoor € 50,- inclusief het terugsturen van de camera naar u. Lukt het ons ook niet om de camera werkend te krijgen, dan betaalt u niets en sturen wij de camera weer naar u.

Bestel uw camera of stel uw vragen

Een wildcamera met simkaart en 4G biedt u verschillende voordelen. Zo ontvangt u bijvoorbeeld snel opnames en kunt u de wildcamera overal plaatsen waar uw provider een 4G netwerk heeft. Koop uw camera en accessoires, zoals een nachtkijker, via onze webshop. Wij kunnen de camera die u bestelt zelfs al instellen op het gebruik met uw specifieke simkaart. Als u hiervan gebruik wilt maken, stuur ons dan altijd eerst een verzoek per e-mail naar info@wildlifemonitoringsolutions.nl. Begin direct met het kopen van een wildcamera of vraag om advies door te bellen naar +316 43 444 755.