Scoutguard SG2060-D

MerkScoutguard / Bolyguard

Niet op voorraad

€ 219,00

Dit model is niet meer verkrijgbaar. De opvolger van de Scoutguard SG2060-D is de Bolyguard SG2060-T met triple flits.


De Scoutguard SG2060-D is een wildcamera die geproduceerd wordt door Boly Media Inc. Wat de Scoutguard SG2060-D vooral uniek maakt is het feit dat deze een witte flits heeft. Deze witte LED flits is in feite vergelijkbaar met de infrarood LEDs die we in de meeste andere wildcamera's zien, maar dan dus met een zichtbaar wit licht (zoals de flitsers die je vaak ziet op mobiele telefoons). Hiermee is het mogelijk om ook gedurende de nacht zowel foto's als video's te maken, volledig in kleur. Dit leidt tot spectaculaire nachtbeelden! Ook lijkt het er op dat de verstoring voor de dieren alleszins mee lijkt te vallen. Uiteraard wordt vaak bij de eerste waarneming van een individueel dier een schrikreactie gezien, maar in alle gevallen blijft datzelfde individu de locatie van de camera gewoon bezoeken en lijkt er dus geen blijvende verstoring op te treden. Op dit moment is de Scoutguard SG2060-D een van de weinige opties met een zichtbare witte flits, en dus met kleurenbeelden in de nacht, en daarmee voor specifieke toepassingen dus een heel interessante keuze!

Scoutguard SG2060-D (Witte flits)

De Scoutguard SG2060-D is een wildcamera die geproduceerd wordt door Boly Media Inc. Wat de Scoutguard SG2060-D vooral uniek maakt is het feit dat deze een dubbele witte flits heeft; een LED flits en een Xenon flits. Beide flitsers zorgen voor prachtige kleurenbeelden in de nacht. De Xenon flits is het meest krachtig maar moet telkens even opladen na gebruik en kan dus alleen gebruikt worden voor foto's. De LED flits is in feite vergelijkbaar met de infrarood LEDs die we in de meeste andere wildcamera's zien, maar dan dus met een zichtbaar wit licht (zoals de flitsers die je vaak ziet op mobiele telefoons). Hiermee is het mogelijk om zowel foto's als video's te maken, volledig in kleur. Dit leidt tot spectaculaire nachtbeelden! Ook lijkt het er op dat de verstoring voor de dieren alleszins mee lijkt te vallen. Uiteraard wordt vaak bij de eerste waarneming van een individueel dier een schrikreactie gezien, maar in alle gevallen blijft datzelfde individu de locatie van de camera gewoon bezoeken en lijkt er dus geen blijvende verstoring op te treden. Op dit moment is de Scoutguard SG2060-D een van de weinige opties met een zichtbare witte flits, en dus met kleurenbeelden in de nacht, en daarmee voor specifieke toepassingen dus een heel interessante keuze!

Scoutguard SG2060-D | Belangrijkste eigenschappen

Eén van de meest belangrijke eigenschappen van de Scoutguard SG2060-D is de witte flits. Dit zorgt er zoals gezegd voor dat de nachtbeelden altijd in kleur zijn. Het is dus met dit model niet mogelijk om met een infrarood belichting opnamen te maken. Daardoor is de kans op diefstal of vandalisme voor dit model wel hoger dan bij een model met infrarood flitslicht natuurlijk. De Scoutguard SG2060-D is een van de weinige modellen met een witte flits in ons gehele assortiment. Maar de witte flits is niet het enige dat opvalt. Deze wildcamera heeft een 14MP CMOS beeldsensor, welke geïnterpoleerd wordt tot een maximale fotoresolutie van 36 megapixels. Op zich is de 36MP fotoresolutie niet perse spectaculair, maar veel van de andere merken in deze prijsklasse komen ten eerste niet tot een foto resolutie van 36MP, maar vaak wordt er ook gebruikt gemaakt van een 5MP CMOS sensor, en dit is waar het qua beeldkwaliteit écht om draait. Interpoleren kan in principe net zo goed achteraf in een goede fotobewerkingsprogramma op de computer gedaan worden, maar het werkelijk aantal pixels dat wordt vastgelegd bij het maken van een foto wordt bepaald door de beeldsensor. In de duurdere modellen zien we steeds meer 8MP sensoren of sensoren met nog hogere MP-waarden, maar in deze prijsklasse is dat nog vrij uitzonderlijk! Verder heeft de Scoutguard SG2060-D ook nog eens een groot detectiebereik en flitsbereik van wel 25 meter! In de praktijk moet wel gezegd worden dat wij van mening zijn dat je nooit moet rekenen op een perfect belicht nachtbeeld op afstanden groter dan 15 meter van de camera. Dit is alleen mogelijk als de omstandigheden perfect zijn (volle maan, heldere hemel, en dus veel nachtlicht). Tot slot heeft de Scoutguard SG2060-D een ingebouwde 2.0 inch kleurenviewer waarop de gemaakte foto's en video's meteen kunnen worden terug gekeken, maar wat ook het instellen makkelijk maakt door het grote kleurenscherm.

Scoutguard SG2060-D | Onafhankelijk review door Silvavir Ecologisch Advies

Sinds de zomer van 2019 zijn wij een samenwerking aangegaan met Silvavir ecologisch advies. In samenwerking met ons voeren zij gestandaardiseerde en objectieve reviews van wildcamera’s uit. We zijn deze samenwerking aangegaan om meer inzicht te geven in de verschillen en overeenkomsten tussen de merken en modellen op de huidige markt, en om mensen een handreiking te bieden bij het kiezen van de juiste wildcamera voor de toepassing die zij voor ogen hebben. Voor dit model is nog geen onafhankelijk review beschikbaar.

Scoutguard SG2060-D | Aanbevolen accessoires

Alle cameravallen worden standaard geleverd zonder accessoires. Om meteen met uw wildcamera aan de slag te kunnen heeft u echter minimaal een set batterijen en een SDHC geheugenkaart nodig. Voor dit model is dat een standaard SDHC geheugenkaart van minimaal Class 10, zoals de Sandisk Ultra kaartjes in ons assortiment. Verder raden wij voor dit model aan om gebruik te maken van de Energizer Ultimate Lithium batterijen (niet oplaadbaar), of de Panasonic Eneloop of Eneloop PRO oplaadbare batterijen. Het voordeel van de lithium batterijen ten opzichte van de oplaadbare Eneloop batterijen is vooral dat de eerste beter bestand zijn tegen winterse temperaturen en dat ze langer mee gaan voordat ze leeg zijn. Het nadeel is dat ze niet oplaadbaar zijn. Kiest u voor oplaadbare batterijen, denk dan ook aan de Everactive snellader voor het geval u zelf geen goede batterijlader in huis heeft!

Naast batterijen en een geheugenkaart zijn er nog allerlei andere accessoires beschikbaar voor deze camera. Zo zijn er allerlei speciale bevestigingsmaterialen zoals boomvorken en steunen, maar ook accessoires die er voor zorgen dat de camera veiliger wordt geplaatst, zoals een stalen cameravalbehuizing of een python kabelslot. U kunt deze accessoires meteen hierboven aanvinken en als bundel uw bestelling plaatsen, maar u kunt ook het complete overzicht aan accessoires hier bekijken.

Typenummer: dit is de Scoutguard SG2060-D wildcamera met typenummer SG2060-D

Meer informatie
Merk Scoutguard / Bolyguard
Merk Scoutguard / Bolyguard
Afmetingen 14.0 x 8.0 x 5.0 cm
Type wildcamera Standaard lokale opslag
Opname opties Foto, Video, en Hybride modus
Live stream functie Nee
Maximale fotoresolutie 36 Megapixels
Videoresolutie opties 1080p FULL HD @ 30 fps
Maximale videolengte overdag 180 sec
Maximale videolengte 's nachts 180 sec
Dynamic Video / Smart IR Video Nee
Type flits zichtbaar witte LED flits
Flitsbereik 25 meter
Detectiebereik 25 meter
Lens beeldhoek 57 graden
Zoom functie Nee
Reactietijd fotostand 0.6 sec
Hersteltijd fotostand 10 sec
Reactietijd videostand 1 sec
Hersteltijd videostand 15 sec
Max # beelden per detectie 3
Trigger interval instelbaar Ja
Nachtbeelden in kleur Ja
Activiteitstimer Nee
Time Lapse functionaliteit Ja, 24 uur per dag
Minimaal time lapse interval 60 sec
Ingebouwde viewer Ja
Instelbare camera naam Ja
Aantal en type batterijen 8 x AA
Externe voedingsaansluiting Ja
Maximale geheugencapaciteit 32 GB
Wachtwoordbeveiliging Nee
Uitsparing voor python kabelslot Nee
Meertalig cameramenu Nee, alleen Engelstalig
Overige noemenswaardige specificaties

SD overwrite functionaliteit en activiteitstimer beschikbaar (vaste tijden van de dag waarop de camera aan of uit staat)

Originele gebruikershandleiding

Scoutguard SG2060-D gebruikershandleiding

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Scoutguard SG2060-D
Uw waardering