Reconyx UltraFire XS8 SECURITY

MerkReconyx

Niet op voorraad

€ 769,00

Dit model is niet meer verkrijgbaar. Een goed alternatief voor de Reconyx UltraFire XS8 is de Reconyx HS2X HyperFire 2 SECURITY.

De Reconyx UltraFire XS8 is speciaal ontwikkeld voor beveiligingstoepassingen. Zo is de camera geoptimaliseerd dat deze op specifieke dagen en tijden automatisch in- en uitgeschakeld kan worden. Ook is deze camera voorzien van een SD-kaartbeheer functie. Hierdoor kan de camera nóg langer in het veld staan en hoeven de beelden alleen gecontroleerd te worden als er daadwerkelijk iets gebeurd is. De wildcamera is voorzien van een gehéél onzichtbare infrarood flits, wat ervoor zorgt dat de wildcamera minder snel wordt opgemerkt. Zowel de dag- als nachtbeelden zijn helder, bieden een goed contrast en missen de ‘witte ruis’ die je veelal in andere wildcamera’s tegenkomt. Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Reconyx UltraFire XS8 zijn:
- Uitgebreid beveiligingssoftware
- Detectiebereik van 18 meter / Flitsbereik van 15 meter
- 8MP fotoresolutie / 1080p HD videoresolutie
- SD-kaartbeheer functie en time-lapse functie

Reconyx UltraFire XS8 (Beveiligingscamera)

De Reconyx UltraFire XS8 is een exacte kopie van de Reconyx UltraFire XR6, maar dan met een veel uitgebreider scala aan instelmogelijkheden. De Reconyx UltraFire XS8 is namelijk speciaal ontwikkeld voor beveiligingstoepassingen. Zo is de camera geoptimaliseerd dat deze op specifieke dagen en tijden automatisch in- en uitgeschakeld kan worden. Ook is deze camera voorzien van een SD-kaartbeheer functie. Hierdoor kan de camera nóg langer in het veld staan en hoeven de beelden alleen gecontroleerd te worden als er daadwerkelijk iets gebeurd is. De wildcamera is voorzien van een gehéél onzichtbare infrarood flits, wat ervoor zorgt dat de wildcamera minder snel wordt opgemerkt. Zowel de dag- als nachtbeelden zijn helder, bieden een goed contrast en missen de ‘witte ruis’ die je veelal in andere wildcamera’s tegenkomt. Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Reconyx UltraFire XS8 zijn:

  • Uitgebreide beveiligingssoftware
  • Detectiebereik van 18 meter
  • Flitsbereik van 15 meter
  • 8MP fotoresolutie (8MP beeldsensor)
  • 1080p HD videoresolutie
  • Time-lapse functie

Reconyx UltraFire XS8 | Uiterlijke kenmerken

De Reconyx UltraFire XS8 is voorzien van een zeer stevige en donker-grijze behuizing. Uniek aan de UltraFire modellen, is dat de wildcamera’s van twee ingebouwde lenzen zijn voorzien; één voor dag en één voor nacht. Hierdoor is de wildcamera écht geruisloos, omdat er niet langer een mechanisch filter nodig is dat voor de lens schuift op het moment dat de onzichtbare infrarood flits aan is. Net als bij alle andere Reconyx modellen, bevindt er zich een sluitklem aan de rechterzijkant, waar de AA-batterijen en instellingen dienen te worden ingevoerd. De 2.4 inch ingebouwde kleurenviewer maakt het mogelijk om live te zien wat de wildcamera waarneemt en gemaakte beelden direct in het veld te bekijken. Dit maakt het plaatsen van de wildcamera erg eenvoudig! Bij gebruik van Energizer Ultimate Lithium batterijen kan de wildcamera het wel zo’n 17 maanden volhouden!

Reconyx UltraFire XS8 | Voordelen

+ zeer lange batterijduur

+ gehéél onzichtbare infrarood flits

+ 2.4 inch ingebouwde kleurenviewer

+ robuuste behuizing

+ intuïtief menu

+ SD-kaartbeheer functie

Reconyx UltraFire XS8 | Alternatieven

De Reconyx UltraFire XS8 werkt ideaal voor afgelegen beveiligingstoepassingen! De reactie- en hersteltijd zijn echter wat aan de trage kant. Met de Reconyx HyperFire 2 modellen, waaronder de HS2X, is het - net als met de UltraFire modellen - mogelijk om foto’s én video’s te maken, maar dan met een bliksemsnelle reactietijd van maar liefst 0.2s!

Reconyx UltraFire XS8 | Gestandaardiseerd review door Trailcampro

Trailcampro is de grootste aanbieder van wildcamera's in de Verenigde Staten. Zij schrijven gestandaardiseerde reviews van bijna alle wildcamera's die op de markt te verkrijgen zijn, en dat maakt de onderlinge vergelijkbaarheid van de verschillende camera's een stukje makkelijker! Daarom verwijzen wij graag naar hun reviews om u een onafhankelijk beeld van de kwaliteit van de camera's te geven. Lees hier de review van de Reconyx UltraFire XS8 door Trailcampro.

Reconyx UltraFire XS8 | Aanbevolen accessoires

Alle cameravallen worden standaard geleverd met een nylon spanband voor de bevestiging van de camera aan een boom of paal, maar zonder verdere accessoires. Om meteen met uw wildcamera aan de slag te kunnen heeft u echter minimaal een set batterijen en een SD geheugenkaart nodig. Wij raden aan om voor dit model gebruik te maken van de Energizer Ultimate Lithium batterijen (niet oplaadbaar), of de Panasonic Eneloop of Eneloop PRO oplaadbare batterijen. Het voordeel van de lithium batterijen ten opzichte van de oplaadbare Eneloop batterijen is vooral dat de eerste beter bestand zijn tegen winterse temperaturen en dat ze langer mee gaan voordat ze leeg zijn. Het nadeel is dat ze niet oplaadbaar zijn. Kiest u voor oplaadbare batterijen, denk dan ook aan de Everactive snellader voor het geval u zelf geen goede batterijlader in huis heeft!

Naast batterijen en een geheugenkaart zijn er nog allerlei andere accessoires beschikbaar voor deze camera. Zo zijn er allerlei speciale bevestigingsmaterialen zoals boomvorken en steunen, maar ook accessoires die er voor zorgen dat de camera veiliger wordt geplaatst, zoals een stalen cameravalbehuizing of een python kabelslot. U kunt deze accessoires meteen hierboven aanvinken en als bundel uw bestelling plaatsen, maar u kunt ook het complete overzicht aan accessoires hier bekijken.

Typenummer: dit is de Reconyx UltraFire XS8 wildcamera met typenummer XS8

Meer informatie
MerkReconyx
MerkReconyx
Afmetingen11.4 x 8.9 x 8.3 cm
Type wildcameraStandaard lokale opslag
Opname optiesFoto, Video, en Hybride modus
Live stream functieNee
Maximale fotoresolutie8 Megapixels
Videoresolutie opties1080p FULL HD @ 30 fps
Maximale videolengte overdag30 sec
Maximale videolengte 's nachts30 sec
Dynamic Video / Smart IR VideoNee
Type flitsonzichtbaar infrarood (no glow)
Flitsbereik15 meter
Detectiebereik18 meter
Lens beeldhoek46 graden
Zoom functieNee
Reactietijd fotostand1.05 sec
Hersteltijd fotostand3.2 sec
Reactietijd videostand1.04 sec
Hersteltijd videostand3.6 sec
Max # beelden per detectie10
Trigger interval instelbaarJa
Nachtbeelden in kleurNee
ActiviteitstimerNee
Time Lapse functionaliteitJa, 24 uur per dag
Minimaal time lapse interval60 sec
Ingebouwde viewerJa
Instelbare camera naamJa
Aantal en type batterijen12 x AA
Externe voedingsaansluitingJa
Maximale geheugencapaciteit32 GB
WachtwoordbeveiligingJa
Uitsparing voor python kabelslotJa
Meertalig cameramenuNee, alleen Engelstalig
Overige noemenswaardige specificaties

Loop Recording (oudste beelden worden automatisch overschreven), dagen en tijden van activiteit instelbaar (bijvoorbeeld alleen overdag, of alleen in het weekend), eventueel ook in camouflageprint leverbaar en eventueel op netstroom leverbaar.

Originele gebruikershandleiding

Reconyx Manuals

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Reconyx UltraFire XS8 SECURITY
Uw waardering