Reconyx Ultrafire XR6 OUTDOOR

MerkReconyx

Niet op voorraad

€ 699,00

Dit model is niet langer verkrijgbaar. Een goed alternatief voor de Reconyx UltraFire XR6 is de Reconyx HF2X HyperFire 2 OUTDOOR.

De Reconyx UltraFire XR6 is een cameraval met een volledig onzichtbare infrarood flits. Dit zorgt ervoor dat de wildcamera minder snel wordt opgemerkt door zowel dier als mens, en daarmee verstoring en de kans op diefstal of vandalisme wordt geminimaliseerd. Zowel de dag- als nachtbeelden zijn helder, bieden een goed contrast en missen de ‘witte ruis’ die je veelal in andere wildcamera’s tegenkomt. Dit kan deels worden verklaard door de twee ingebouwde lenzen, waarvan één geoptimaliseerd is voor de dagbeelden en één voor de nachtbeelden. Als u op zoek bent naar een cameraval met sublieme videokwaliteit is dit een zeer goede keuze! Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Reconyx UltraFire XR6 zijn:
- Detectiebereik van 20 meter / Flitsbereik van 15 meter
- 8MP fotoresolutie/ 1080p Full HD videoresolutie
- Hybride functie / time-lapse functie

Reconyx UltraFire XR6

De Reconyx UltraFire XR6 is een cameraval met een volledig onzichtbare infrarood flits. Dit zorgt ervoor dat de wildcamera minder snel wordt opgemerkt door zowel dier als mens, en daarmee verstoring en de kans op diefstal of vandalisme wordt geminimaliseerd. Oók zorgt dit ervoor dat (in tegenstelling tot zijn neefje de Reconyx UltraFire WR6) de nachtbeelden niet in kleur, maar grijs getint (monochroom) zijn. Zowel de dag- als nachtbeelden zijn helder, bieden een goed contrast en missen de ‘witte ruis’ die je veelal in andere wildcamera’s tegenkomt. Dit kan deels worden verklaard door de twee ingebouwde lenzen, waarvan één geoptimaliseerd is voor de dagbeelden en één voor de nachtbeelden. Als u op zoek bent naar een cameraval met sublieme videokwaliteit is dit een zeer goede keuze! Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Reconyx UltraFire XR6 zijn:

  • Detectiebereik van 20 meter
  • Flitsbereik van 15 meter
  • 8MP fotoresolutie
  • 1080p HD videoresolutie
  • Hybride functie (gelijktijdige foto- en videomodus)
  • Time-lapse functie

Reconyx UltraFire XR6 | Uiterlijke kenmerken

De Reconyx UltraFire XR6 is voorzien van een zeer stevige en donker-grijze behuizing. Uniek aan de UltraFire modellen, is dat de wildcamera’s van twee ingebouwde lenzen zijn voorzien; één voor dag en één voor nacht. Hierdoor is de wildcamera écht geruisloos, omdat er niet langer een mechanisch filter nodig is dat voor de lens schuift op het moment dat de onzichtbare infrarood flits aan is. Net als bij alle andere Reconyx modellen, bevindt er zich een sluitklem aan de rechterzijkant, waar de AA-batterijen en instellingen dienen te worden ingevoerd. De 2.4 inch ingebouwde kleurenviewer maakt het mogelijk om live te zien wat de wildcamera waarneemt en gemaakte beelden direct in het veld te bekijken. Dit maakt het plaatsen van de wildcamera erg eenvoudig! Bij gebruik van Energizer Ultimate Lithium batterijen kan de wildcamera het wel zo’n 12 maanden volhouden!

Reconyx UltraFire XR6 | Voordelen

+ onzichtbare infrarood flits

+ zeer lange batterijduur

+ 2.4 inch ingebouwde kleurenviewer

+ robuuste behuizing

+ intuïtief menu

Reconyx UltraFire XR6 | Alternatieven

Bent u op zoek naar de ultieme cameraval voor video's, dan is dit absoluut één van de favorieten! De reactie- en hersteltijd zijn echter wat aan de trage kant. Met de Reconyx HyperFire 2 modellen, waaronder de HF2X, HS2X en HP2X, is het - net als met de UltraFire modellen - mogelijk om foto’s én video’s te maken, maar dan met een bliksemsnelle reactietijd van maar liefst 0.2s!

Reconyx UltraFire XR6 | Gestandaardiseerd review door Trailcampro

Trailcampro is de grootste aanbieder van wildcamera's in de Verenigde Staten. Zij schrijven gestandaardiseerde reviews van bijna alle wildcamera's die op de markt te verkrijgen zijn, en dat maakt de onderlinge vergelijkbaarheid van de verschillende camera's een stukje makkelijker! Daarom verwijzen wij graag naar hun reviews om u een onafhankelijk beeld van de kwaliteit van de camera's te geven. Lees hier de review van de Reconyx UltraFire XR6 door Trailcampro.

Reconyx UltraFire XR6 | Aanbevolen accessoires

Alle cameravallen worden standaard geleverd met een nylon spanband voor de bevestiging van de camera aan een boom of paal, maar zonder verdere accessoires. Om meteen met uw wildcamera aan de slag te kunnen heeft u echter minimaal een set batterijen en een SD geheugenkaart nodig. Wij raden aan om voor dit model gebruik te maken van de Energizer Ultimate Lithium batterijen (niet oplaadbaar), of de Panasonic Eneloop of Eneloop PRO oplaadbare batterijen. Het voordeel van de lithium batterijen ten opzichte van de oplaadbare Eneloop batterijen is vooral dat de eerste beter bestand zijn tegen winterse temperaturen en dat ze langer mee gaan voordat ze leeg zijn. Het nadeel is dat ze niet oplaadbaar zijn. Kiest u voor oplaadbare batterijen, denk dan ook aan de Everactive snellader voor het geval u zelf geen goede batterijlader in huis heeft!

Naast batterijen en een geheugenkaart zijn er nog allerlei andere accessoires beschikbaar voor deze camera. Zo zijn er allerlei speciale bevestigingsmaterialen zoals boomvorken en steunen, maar ook accessoires die er voor zorgen dat de camera veiliger wordt geplaatst, zoals een stalen cameravalbehuizing of een python kabelslot. U kunt deze accessoires meteen hierboven aanvinken en als bundel uw bestelling plaatsen, maar u kunt ook het complete overzicht aan accessoires hier bekijken.

Typenummer: dit is de Reconyx Ultrafire XR6 wildcamera met typenummer XR6

Meer informatie
Merk Reconyx
Merk Reconyx
Afmetingen 11.4 x 8.9 x 8.3 cm
Type wildcamera Standaard lokale opslag
Opname opties Foto, Video, en Hybride modus
Live stream functie Nee
Maximale fotoresolutie 8 Megapixels
Videoresolutie opties 1080p FULL HD @ 30 fps
Maximale videolengte overdag 30 sec
Maximale videolengte 's nachts 30 sec
Dynamic Video / Smart IR Video Nee
Type flits onzichtbaar infrarood (no glow)
Flitsbereik 24 meter
Detectiebereik 21 meter
Lens beeldhoek 45 graden
Zoom functie Nee
Reactietijd fotostand 1.08 sec
Hersteltijd fotostand 3.4 sec
Reactietijd videostand 1.18 sec
Hersteltijd videostand 4.46 sec
Max # beelden per detectie 10
Trigger interval instelbaar Ja
Nachtbeelden in kleur Nee
Activiteitstimer Nee
Time Lapse functionaliteit Ja, 24 uur per dag
Minimaal time lapse interval 60 sec
Ingebouwde viewer Ja
Instelbare camera naam Ja
Aantal en type batterijen 12 x AA
Externe voedingsaansluiting Nee
Maximale geheugencapaciteit 512 GB
Wachtwoordbeveiliging Ja
Uitsparing voor python kabelslot Ja
Meertalig cameramenu Nee, alleen Engelstalig
Originele gebruikershandleiding

Reconyx Manuals

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Reconyx Ultrafire XR6 OUTDOOR
Uw waardering