Over ons

Wildlife Monitoring Solutions is in 2011 ontstaan vanuit de passie voor wildlife, natuur, en technologie, met een focus op wildcamera’s. In eerste instantie richtten we ons vooral op de merken Reconyx, Bushnell en Browning, maar in de loop der jaren zijn zowel ons assortiment als onze expertise gegroeid, en bieden we inmiddels een zeer complete range aan wildcamera’s aan. We hebben tegenwoordig zelfs cameravallen van ons eigen merk; Wilsus. En toch hebben we lang niet alle beschikbare merken en modellen in ons assortiment opgenomen. Sterker nog, we maken heel bewust keuzes hierin, om te komen tot een aanbod dat compleet is qua mogelijkheden en toepassingen en tegelijkertijd ook kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar is. Hiermee kunnen we voor iedere toepassing een passende oplossing bieden; van pure hobby tot professionele uitdagingen! Zo hebben we ons in de afgelopen 10 jaar kunnen ontwikkelen tot dé wildcamera specialist van Nederland en België en treden we ook steeds vaker en verder buiten onze landsgrenzen.

Sinds 2019 zijn we als WMS een nieuwe uitdaging aangegaan door naast wildcamera’s ook expertise op te bouwen in andere vormen van “Wildlife Monitoring Solutions”. Denk aan warmtebeeldcamera’s, nachtzichtkijkers en verrekijkers en spotting scopes, maar ook aan nestkastcamera’s, (draadloze) wildlife webcams, hol- en burchtmonitoring, onderwatercamera’s en professionele DSLR cameraval zelfbouwpakketten. De rode draad die alles met elkaar verbindt, is ons motto om de natuur in beeld te brengen, op welke wijze dan ook!

Wildlife Monitoring Solutions is in 2011 opgericht door Lennart Suselbeek, tijdens zijn werk als promotieonderzoeker bij Wageningen Universiteit. Tegenwoordig richt Lennart zich volledig op WMS en heeft hij in augustus 2021 zijn baan als PhD Programma Coördinator bij de onderzoekschool PE&RC (onderdeel van Wageningen Universiteit) opgezegd. De combinatie van twee halve banen zorgde voor teveel frictie om alles perfect te willen doen, en dus moest de knoop doorgehakt worden. Maar zoals het een goed wetenschapper betaamd, is Lennart nog steeds actief én geïnteresseerd in (wetenschappelijk) onderzoek. Binnen WMS worden dus ook regelmatig studentenprojecten begeleid door Lennart en in het voorjaar van 2022 start de eerste stagiaire bij WMS. 

Naast Lennart als drijvende kracht werkt WMS veel samen met haar vaste sparringpartner Joep. Joep van Belkom is eigenaar van “Expertura” en heeft veel ervaring met allerlei vormen van monitoring, maar ook met het schrijven van blogs en artikelen. Dit is dan ook iets waarvoor hij zich vaak voor WMS inzet. Daarnaast maken we bij WMS nog met enige regelmaat gebruik van de kennis en ervaring van Marc Belt (eigenaar van het bedrijf Dieren Spotten) als het aankomt op advies rondom de aanschaf en plaatsing van zelfbouw cameravalsystemen van Camtraptions en Cognisys. Samen staan wij altijd klaar om vanuit onze passie en ervaring mee te denken, advies te verlenen, en passende oplossingen voor te dragen. Ons doel is niet om te voldoen aan verwachtingen van onze klanten, maar om verwachtingen te overtreffen! Daarom bieden wij bij WMS levenslange garantie op advies!

DUS ZOEK JE ADVIES VOOR HET IN BEELD BRENGEN VAN DE NATUUR, DAN ZIT JE GOED BIJ WILDLIFE MONITORING SOLUTIONS!