Green Backyard WiFi Nestkastcamera

MerkGreen Backyard

Niet op voorraad

€ 149,95

Dit model wordt niet meer geproduceerd. De opvolger van de Green Backyard WiFi Nestkastcamera is de Green Backyard WATERDICHTE WiFi Nestkastcamera.

Green Backyard WiFi Nestkastcamera | De perfecte nestkastcamera!

Deze nestkastcamera is perfect voor montage in een nestkast van bijna alle vogelsoorten, en kan ook heel goed in een egelhuisje worden geplaatst. Uiteraard zijn er ook andere toepassingen denkbaar, maar het systeem is niet geheel waterbestendig, dus moet wel beschut (liefst droog in een hok of huisje) worden geplaatst. De camera dient te worden gevoed middels een 12V netstroomaansluiting. Daarom wordt de set geleverd met een netstroomadapter en een waterdichte voedingskabel van 10 meter. Verder beschikt deze versie van de nestkastcamera over een ingebouwde WiFi ontvanger, dus kan de camera verbinding maken met uw bestaande WiFi netwerk en op deze manier een live stream van de nestkast te bekijken in de app die hoort bij de camera. Ook kunnen beelden lokaal worden opgeslagen op een Micro SD geheugenkaartje dat in de camera kan worden gestoken (verkrijgbaar als accessoire, maximaal 128GB). Het voordeel daarvan is dat u bijvoorbeeld de volgende ochtend (of dagen later) terug kunt kijken wanneer er activiteit was in de nestkast of in het egelhuis. Zonder geheugenkaart kunt u alleen live meekijken, en dus niet achteraf terugkijken wat er is gebeurt. De maximale capaciteit van deze micro SD geheugenkaart is 128GB. Afhankelijk van de gekozen opname-instellingen betekent dit dat de camera ongeveer 1-2 weken aan video kan bewaren alvorens de oudste beelden automatisch weer overschreven worden. Tot slot detecteert de nestkastcamera automatisch een verandering in het beeld en kan op basis daarvan een alarm melding naar de app op uw telefoon sturen. Zo krijgt u dus een melding als er op dat moment bijvoorbeeld een vogel of egel 'thuis' is!

Green Backyard WiFi Nestkastcamera | Uiterlijke kenmerken

Deze nestkastcamera is erg klein (4.4x4.4x3.0 cm) en wordt geleverd met bevestigingsmaterialen om de camera netjes in het nestkastje of het egelhuis te bevestigen. De focus van de lens is handmatig instelbaar door te draaien aan de lens en heeft een beeldhoek van 102 graden. De camera wordt geleverd met een netstroomadapter en 10 meter voedingskabel.

Green Backyard WiFi Nestkastcamera | Bijzonderheden

  • Full HD beeldkwaliteit mét geluid
  • IR verlichting in het donker (beelden in grijstinten)
  • Werkt op WiFi dus geen kosten voor het gebruik
  • Live streaming én opname-optie (24 uur of volgens een vast dagelijks schema)
  • Alarmfunctie bij beweging voor de camera (bijv. binnenkomst of vertrek van de vogel in de nestkast)
  • Mogelijkheid om gekoppeld te worden aan een PC en middels software (niet inbegrepen!) live streams online te plaatsen (bijv. op Youtube of eigen website)

Green Backyard WiFi Nestkastcamera | Alternatieven

Deze nestkastcamera is écht ideaal voor bijna iedere toepassing! Heeft u echter niet de beschikking over een goede WiFi verbinding op de plek van plaatsing, maar zou u wel kunnen zorgen voor een ethernet aansluiting (netwerkkabel) ter plaatse van de camera, dan kunt u beter kiezen voor het IP model van deze nestkastcamera. Dat is dezelfde camera, maar dan met een ethernetkabel aansluiting. Dit zorgt doorgaans voor de meest stabiele verbinding. Ook de voeding van deze nestkastcamera loopt via de ethernetkabel (PoE), dus u hoeft dan maar 1 kabel te leggen naar de nestkastcamera. Bent u op zoek naar een vergelijkbaar systeem, maar dan voor buiten de nestkast (dus blootgesteld aan de weersinvloeden), kijk dan eens naar de Green Backyard IP buitencamera. Deze is waterbestendig en bedoeld om buiten te plaatsen, bijvoorbeeld gericht op een voederplaats voor vogels of gericht op de ingang van een nestkast of egelhuis.

Green Backyard WiFi Nestkastcamera | Accessoires

Deze nestkastcamera wordt standaard geleverd met een 12V netstroomadapter, een 10 meter lange waterdichte 12V verlengkabel en het bevestigingsmateriaal dat nodig is voor de plaatsing van de camera in een nestkast, egelhok, of ander binnenhok. Het is dus belangrijk om te zorgen voor een netstroomaansluiting en een internetverbinding (WiFi in dit geval) ter plaatse of in ieder geval in de buurt van de camera. Indien de afstand tot het stroompunt verder dan 10 meter van de nestkastcamera ligt, kunt u eventueel 1 of meerdere 12V verlengkabels mee bestellen, om zodoende de afstand te overbruggen (de afzonderlijke kabels kunnen eenvoudig in elkaar worden gestoken om een langere totale lengte te genereren). Lukt het niet om een sterk WiFi signaal in de buurt van de camera te krijgen dan zijn er wel alternatieve oplossingen, maar dat vereist wat meer uitzoekwerk (zonnepanelen of externe accu's als voeding zijn bijvoorbeeld een optie en voor de WiFi verbinding zou een 4G WiFi Hotspot of een extra Access Point een optie zijn). Neem hiervoor aub rechtstreeks met ons contact op, dan gaan we voor u uitzoeken wat mogelijk is!

Verder is het aan te raden om voor deze nestkastcamera een micro SD geheugenkaart mee te bestellen, zodat u naast het live streamen ook beelden lokaal op de geheugenkaart kunt opslaan. Het voordeel daarvan is dat u bijvoorbeeld de volgende ochtend (of dagen later) terug kunt kijken wanneer er activiteit was in de nestkast of in het egelhuis. Zonder geheugenkaart kunt u alleen live meekijken, en dus niet achteraf terugkijken wat er is gebeurt. De maximale capaciteit van deze micro SD geheugenkaart is 128GB. Afhankelijk van de gekozen opname-instellingen betekent dit dat de camera ongeveer 1-2 weken aan video kan bewaren alvorens de oudste beelden automatisch weer overschreven worden.

Typenummer: dit is de Green Backyard WiFi Nestkastcamera met typenummer 4901-18.

Meer informatie
MerkGreen Backyard
MerkGreen Backyard
Afmetingen4.4 x 4.4 x 3.0 cm
Opname optiesFoto, Video, en Hybride modus
Maximale fotoresolutie2 Megapixels
Videoresolutie opties1080p FULL HD @ 30 fps
Type flitszichtbaar infrarood (low glow)
Flitsbereik1 meter
Lens beeldhoek102 graden
Nachtbeelden in kleurNee
Maximale geheugencapaciteit128 GB
Meertalig cameramenuNee, alleen Engelstalig
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Green Backyard WiFi Nestkastcamera
Uw waardering