Green Backyard IP Nestkastcamera

MerkGreen Backyard

Niet op voorraad

€ 134,95

De Green Backyard IP nestkastcamera is niet langer verkrijgbaar en is opgevolgd door de Green Backyard Waterdichte IP PoE Nestkastcamera MET SD KAART OPSLAG.

Deze Green Backyard IP nestkastcamera is perfect voor montage in een nestkast van bijna alle vogelsoorten, en kan ook heel goed in een egelhuisje worden geplaatst. Uiteraard zijn er ook andere toepassingen denkbaar, maar het systeem is niet geheel waterbestendig, dus moet wel beschut (liefst droog in een hok of huisje) worden geplaatst. Deze versie van de nestkastcamera beschikt over een netwerkaansluiting, waardoor deze nestkastcamera rechtstreeks verbonden kan worden aan een ethernetkabel (ofwel netwerkkabel / UTP kabel). De voeding voor de camera kan dan ook via de netwerkkabel lopen (PoE technologie) waardoor er uiteindelijk ook bij dit model slechts 1 kabel naar de locatie van de camera hoeft te worden gelegd. Als alternatief kan deze camera ook worden gevoed middels een 12V netstroomaansluiting. Daarvoor worden echter standaard géén accessoires meegeleverd. Met de Green Backyard IP nestkastcamera kunt u een live stream van de nestkast bekijken in de app die hoort bij de camera. Ook kunnen beelden lokaal worden opgeslagen op een Micro SD geheugenkaartje dat in de camera kan worden gestoken (verkrijgbaar als accessoire, maximaal 128GB).

Green Backyard IP Nestkastcamera | De perfecte nestkastcamera!

Deze Green Backyard IP nestkastcamera is perfect voor montage in een nestkast van bijna alle vogelsoorten, en kan ook heel goed in een egelhuisje worden geplaatst. Uiteraard zijn er ook andere toepassingen denkbaar, maar het systeem is niet geheel waterbestendig, dus moet wel beschut (liefst droog in een hok of huisje) worden geplaatst. Deze versie van de nestkastcamera beschikt over een netwerkaansluiting, waardoor deze nestkastcamera rechtstreeks verbonden kan worden aan een ethernetkabel (ofwel netwerkkabel / UTP kabel). De voeding voor de camera kan dan ook via de netwerkkabel lopen (PoE technologie) waardoor er uiteindelijk ook bij dit model slechts 1 kabel naar de locatie van de camera hoeft te worden gelegd. Als alternatief kan deze camera ook worden gevoed middels een 12V netstroomaansluiting. Daarvoor worden echter standaard géén accessoires meegeleverd. Met de Green Backyard IP nestkastcamera kunt u een live stream van de nestkast bekijken in de app die hoort bij de camera. Ook kunnen beelden lokaal worden opgeslagen op een Micro SD geheugenkaartje dat in de camera kan worden gestoken (verkrijgbaar als accessoire, maximaal 128GB). Het voordeel daarvan is dat u bijvoorbeeld de volgende ochtend (of dagen later) terug kunt kijken wanneer er activiteit was in de nestkast of in het egelhuis. Zonder geheugenkaart kunt u alleen live meekijken, en dus niet achteraf terugkijken wat er is gebeurt. De maximale capaciteit van deze micro SD geheugenkaart is 128GB. Afhankelijk van de gekozen opname-instellingen betekent dit dat de camera ongeveer 1-2 weken aan video kan bewaren alvorens de oudste beelden automatisch weer overschreven worden. Tot slot detecteert de nestkastcamera automatisch een verandering in het beeld en kan op basis daarvan een alarm melding naar de app op uw telefoon sturen. Zo krijgt u dus een melding als er op dat moment bijvoorbeeld een vogel of egel 'thuis' is!

Green Backyard IP Nestkastcamera | Uiterlijke kenmerken

Deze nestkastcamera is erg klein (4.4x4.4x3.0 cm) en wordt geleverd met bevestigingsmaterialen om de camera netjes in het nestkastje of het egelhuis te bevestigen. De focus van de lens is handmatig instelbaar door te draaien aan de lens en heeft een beeldhoek van 102 graden. De camera wordt geleverd met twee netwerkkabels (één van 30 cm en één van 20 meter) en een speciale PoE connector om voeding toe te voegen aan de netwerkkabel. Deze plaatst u tussen uw router en de meegeleverde netwerkkabel (indien nodig).

Green Backyard IP Nestkastcamera | Bijzonderheden

  • Full HD beeldkwaliteit mét geluid
  • IR verlichting in het donker (beelden in grijstinten)
  • Werkt middels een netwerkkabel verbinding dus daarom zeer stabiel en betrouwbaar, plus geen kosten voor verbruik
  • Live streaming én opname-optie (24 uur of volgens een vast dagelijks schema)
  • Alarmfunctie bij beweging voor de camera (bijv. binnenkomst of vertrek van de vogel in de nestkast)
  • Mogelijkheid om gekoppeld te worden aan een PC en middels software (niet inbegrepen!) live streams online te plaatsen (bijv. op Youtube of eigen website)

Green Backyard IP Nestkastcamera | Alternatieven

Deze nestkastcamera is écht ideaal voor bijna iedere toepassing! Heeft u echter niet de mogelijkheid om een netwerkkabel aan te leggen, maar heeft u wél beschikking over een goede WiFi verbinding op de plek van plaatsing, dan kunt u beter kiezen voor het WiFi model van deze nestkastcamera. Dat is dezelfde camera, maar dan met een WiFi verbinding. Bent u op zoek naar een vergelijkbaar systeem, maar dan voor buiten de nestkast (dus blootgesteld aan de weersinvloeden), kijk dan eens naar de Green Backyard IP buitencamera. Deze is waterbestendig en bedoeld om buiten te plaatsen, bijvoorbeeld gericht op een voederplaats voor vogels of gericht op de ingang van een nestkast of egelhuis.

Green Backyard IP Nestkastcamera | Accessoires

Deze nestkastcamera wordt standaard geleverd met een netwerkkabel van 30 cm en een netwerkkabel van 20 meter. Daarnaast wordt een PoE connector meegeleverd om voeding te verzorgen via de netwerkkabel, en natuurlijk al het bevestigingsmateriaal dat nodig is voor de plaatsing van de camera in een nestkast, egelhok, of ander binnenhok. Het is dus belangrijk om te zorgen voor een internetverbinding (middels meegeleverde netwerkkabel in dit geval) ter plaatse of in ieder geval in de buurt van de camera. Mocht de afstand die men moet overbruggen langer zijn dan 20 meter, dan kan natuurlijk gewoon gebruik gemaakt worden van een langere netwerkkabel (tot maximaal 100 meter is het advies). Lukt dit niet, dan zijn er wel alternatieve oplossingen, maar dat vereist wat meer uitzoekwerk (zonnepanelen of externe accu's als voeding zijn bijvoorbeeld een optie en voor de IP verbinding zou een 4G Router een optie zijn). Neem hiervoor aub rechtstreeks met ons contact op, dan gaan we voor u uitzoeken wat mogelijk is!

Verder is het aan te raden om voor deze nestkastcamera een micro SD geheugenkaart mee te bestellen, zodat u naast het live streamen ook beelden lokaal op de geheugenkaart kunt opslaan. Het voordeel daarvan is dat u bijvoorbeeld de volgende ochtend (of dagen later) terug kunt kijken wanneer er activiteit was in de nestkast of in het egelhuis. Zonder geheugenkaart kunt u alleen live meekijken, en dus niet achteraf terugkijken wat er is gebeurt. De maximale capaciteit van deze micro SD geheugenkaart is 128GB. Afhankelijk van de gekozen opname-instellingen betekent dit dat de camera ongeveer 1-2 weken aan video kan bewaren alvorens de oudste beelden automatisch weer overschreven worden.

Typenummer: dit is de Green Backyard IP Nestkastcamera met typenummer 4901.

Meer informatie
Merk Green Backyard
Merk Green Backyard
Afmetingen 4.4 x 4.4 x 3.0 cm
Opname opties Foto, Video, en Hybride modus
Maximale fotoresolutie 2 Megapixels
Videoresolutie opties 1080p FULL HD @ 30 fps
Type flits zichtbaar infrarood (low glow)
Flitsbereik 1 meter
Lens beeldhoek 102 graden
Nachtbeelden in kleur Nee
Maximale geheugencapaciteit 128 GB
Meertalig cameramenu Nee, alleen Engelstalig
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Green Backyard IP Nestkastcamera
Uw waardering