1. Toepassing
2. Type wildcamera
3. Type flits
4. Ingebouwde viewer
5. Nederlandstalig menu

Welk type wildcamera zoekt u?

Wildcamera’s kunnen grofweg in 4 verschillende types worden ondergebracht:

  1. Stand-alone wildcamera’s; Dit zijn wildcamera's die beelden lokaal op een geheugenkaart opslaan en dus niet op afstand uit te lezen of te bedienen zijn.
  2. Bluetooth wireless wildcamera’s; Bij dergelijke camera's is het mogelijk om op geringe afstand via bluetooth en een app op de telefoon of tablet verbinding te maken met de camera. De camera brengt vervolgens een WiFi hotspot in de lucht en via deze verbinding is het daarna mogelijk om thumbnails (verkleinde versies) van de gemaakte opnamen naar de telefoon/tablet te downloaden en te bekijken. Ook is het vaak mogelijk om via deze verbinding de instellingen in de camera aan te passen én vaak is het mogelijk om het live beeld van de camera te bekijken. Belangrijk detail van dit type wildcamera is dat zij dus niet uit zichzelf het gemaakte beeld doorstuurt, maar dat je als gebruiker dus altijd actief verbinding met de cameraval moet maken om beelden te downloaden.
  3. WiFi wireless wildcamera’s; Dit type wildcamera beschikt over de mogelijkheid om verbinding te maken met een bestaand WiFi netwerk in de omgeving. Dit kan bijvoorbeeld het WiFi netwerk van de woning zijn als de cameraval in de tuin staat opgesteld. Deze wildcamera's zijn vervolgens wél in staat om de gemaakte beelden meteen door te sturen naar een app op de telefoon of naar een e-mailadres. Voordeel van dit type ten opzichte van de simkaart wireless modellen is dat er geen verdere kosten verbonden zijn aan het doorsturen van de beelden. Nadeel is dat er bijna geen aanbod is aan wildcamera's met deze functionaliteit.
  4. Simkaart wireless wildcamera’s; Dit zijn de meest veelzijdige wildcamera's. Doordat ze worden uitgerust met een 4G simkaart (soms een simkaart naar keuze, soms een simkaart vanuit de camera fabrikant) kan deze camera alle beelden rechtstreeks doorsturen naar een app of e-mailadres op het moment dat deze opgesteld staat op een plek waar mobiele netwerkdekking is. Dit type wildcamera's is dus ook perfect geschikt voor beveiligingstoepassingen, omdat je als gebruiker meteen een seintje krijgt als er zich iets voor de camera afspeelt. Maar ook voor bijvoorbeeld (wetenschappelijk) onderzoek is dit type wildcamera heel interessant, omdat je vaak met deze camera's ook kunt instellen dat je iedere dag op een vast moment een statusupdate van de camera krijgt. Zo weet je meteen of de camera nog in orde is. 

 

 

Achtergrondinformatie

Stukje toevoegen over verschillende wildcamera types

Stap1: