De favoriete wildcamera's van het Wildlife Monitoring Solutions team

Het wordt steeds lastiger om een goede keuze te maken uit het alsmaar groter wordende aanbod van wildcamera's. Wij helpen u daarom een handje door op deze pagina een overzicht te geven van de cameravallen waarvan wij het meest fan zijn. Dat kan zijn omdat ze gewoon het allerbeste presteren, of juist omdat ze over een heel speciale eigenschap beschikken, wat ze uniek of bijzonder maakt. We hebben drie modellen als favoriet gekozen voor een aantal hoofdcategorieën, welke we hieronder kort uitlichten. Verder naar beneden treft u dan vervolgens de genoemde modellen aan en kunt u daarop klikken om naar de betreffende detailpagina te gaan.

Stand-alone wildcamera's met een zichtbare infrarood flits
Bij wildcamera's met een zichtbare infrarood flits (Low Glow) ziet u 's nachts bij het maken van opnamen een set rode LEDs oplichten wanneer u recht naar de camera kijkt. Er wordt algemeen gesteld dat dit rode licht niet verstorend werkt voor dieren. Wildcamera's met een zichtbare infrarood flits beschikken over het algemeen over een sterkere belichting en groter flitsbereik. De nachtopnames van dergelijke modellen zijn daardoor meestal nét iets mooier dan van een model met een onzichtbare infrarood flits (No Glow).

Browning 2021 Recon Force Elite HP4
Deze Browning wildcamera is de voorloper van het 2022 Recon Force HP5 model, en in onze optiek misschien wel beter dan het 2022 model. De Browning 2021 Recon Force Elite HP4 levert prachtige nachtopnames en is voorzien van allerlei fijne kneepjes waarmee de wildcamera perfect aansluit op het gewenste doel! Zo kunt u o.a. de flits, het detectiebereik, de detectietijd en de videokwaliteit aanpassen.

Wilsus Accento met Leica lens
De Wilsus accento staat bekend om zijn verbluffende beeldkwaliteit. Met de groothoeklens van maar liefst 100° krijgt u gemakkelijker de omgeving en dier - of groep dieren - in z'n geheel op beeld. Door die grote beeldhoek is dit vooral een wildcamera die ontzettend goed tot zijn recht komt bij monitoring op relatief korte afstanden (minder dan 10 meter zicht voor de camera, idealiter dieren voornamelijk binnen 5 meter van de cameraval). Dit is dus ook een ideale wildcamera voor in de tuin!

Browning 2022 Strike Force PRO DCL
De Browning PRO DCL serie volgt de populaire Pro XD modellen uit 2018 op. De nieuwe PRO DCL cameravallen hebben net als de Pro XD modellen twee lenzen, waarbij één lens voor dagopnamen is en de andere lens voor nachtopnamen. Vooral de beeldkwaliteit van dit Strike Force Pro DCL model blinkt uit. Daarnaast is deze wildcamera super compact en boordevol instelmogelijkheden. Erg gebruiksvriendelijk met een volledig Nederlandstalig menu.

Stand-alone wildcamera's met een volledig onzichtbare infrarood flits
Wildcamera's die zijn uitgerust met een onzichtbare infrarood flits (No Glow) worden het minst opgemerkt, met name door mensen. Een uitstekende eigenschap voor een beveiligingscamera en vooral een goede afweging bij risico op diefstal of vandalisme. Zoals hierboven al gezegd; vanuit het perspectief van de meeste diersoorten lijkt er geen verschil in reactie te zijn op wildcamera's met een zichtbare infrarood flits ten opzichte van wildcamera's met een onzichtbare infrarood flits.

Browning 2021 Spec Ops Elite HP4
Deze Browning wildcamera is niet alleen de ultieme cameraval om de wat schuwere dieren vast te leggen, maar functioneert ook goed als een beveiligingscamera! De wildcamera is voorzien van allerlei fijne kneepjes waarmee de wildcamera perfect aansluit op het gewenste doel! Zo kunt u o.a. de flits, het detectiebereik, de detectietijd en de videokwaliteit aanpassen. Ook hiervoor geldt weer dat wij persoonlijk meer fan zijn van het 2021 Spec Ops model dan van het 2022 Spec Ops model. Dit heeft vooral te maken met de beeldhoek. De beeldhoek van het 2021 model is iets kleiner, waardoor je iets meer detail van de situatie ziet.

Browning 2020 Patriot
De Patriot is Browning's nieuwste aanwinst binnen de dubbele lens technologie. De sensor- en lenscombinatie is nauwkeurig afgestemd om zowel overdag als 's nachts heldere en haarscherpe beelden te leveren. De dubbele lens maakt de wildcamera echt geruisloos!

Bushnell 2021 Core DS-4K
We vinden dat de Bushnell Core DS-4K ook niet in dit lijstje mag ontbreken. De Core DS-4K is een supersnelle camera met net als de Patriot en de PRO DCL camera's van Browning de dubbele lens technologie. Hierdoor is één lens geoptimaliseerd voor beelden bij daglicht en één lens voor beelden bij nacht. En dat zie je terug in de beeldkwaliteit! Onderscheidend kenmerk ten opzichte van de Browning modellen is dat Bushnell cameravallen ook hybride functionaliteit en 24-uurs Time Lapse monitoring ondersteunen. En tot slot, net als bij de Patriot, maakt de dubbele lens de wildcamera echt geruisloos!

Bluetooth wireless wildcamera's
Bluetooth wireless wildcamera's zijn in staat om middels een app op uw telefoon of tablet via bluetooth een verbinding te maken. Op deze manier kunt u op geringe afstand van uw wildcamera (doorgaans maximaal 10-15 meter) de gemaakte beelden in verkleind formaat downloaden. Tevens kunt u op deze afstand de instellingen in de camera aanpassen. Dergelijke cameravallen zijn vooral interessant bij plaatsing op erg moeilijk bereikbare locaties (zoals hoog in een boom bij een vogelnest) en op plekken waar je zo min mogelijk wilt verstoren. Helaas hebben we momenteel geen enkel model beschikbaar met deze functionaliteit. Wil je dus toch een wildcamera die je op afstand kan bedienen, kijk dan eens bij de simkaart wireless wildcamera's of de nestkastcamera's en live streaming wildlife camera's.

Simkaart wireless wildcamera's (4G wildcamera's)
Met deze modellen is het mogelijk om met behulp van een simkaart, op onbeperkte afstand camerabeelden te ontvangen via e-mail of een cloud-server, zonder de vereiste van een bestaand WiFi netwerk. Zo weet u direct wanneer er iets in de buurt van uw wildcamera is gekomen. Met de wireless functionaliteit is het tevens mogelijk om een commando te sturen naar de wildcamera om bijvoorbeeld een beeld van dat moment te verkrijgen of om instellingen in de camera aan te passen.

Wilsus Tradenda 4G Wireless
Deze populaire wireless wildcamera levert prachtige dag- en nachtbeelden en is verkrijgbaar met een reguliere zoomlens met een beeldhoek van 60 graden of met een groothoeklens van 100 graden. Met de groothoeklens krijgt u gemakkelijker de omgeving en dier - of groep dieren - in z'n geheel op beeld. De gemaakte beelden kunnen rechtstreeks worden doorgestuurd naar uw mail of naar een ftp server. Dit model kan worden uitgerust met iedere gewenste simkaart, waaronder ook bijvoorbeeld de Supersim simkaartjes. Verder beschikt deze cameraval over een Nederlandstalig menu en een uitgebreide Nederlandstalige handleiding. Dit maakt het werken met deze wildcamera erg eenvoudig! Tot slot is het met de Wilsus Tradenda mogelijk om allerlei instellingen op afstand aan te passen middels commando's verstuurd vanuit een speciale app op je telefoon. Reuze handig als je even iets wilt aanpassen aan je camera-instellingen!

Seissiger Special Cam LTE - Supersim Edition
De Seissiger Special Cam LTE staat vooral bekend als degelijke, betrouwbare 4G Wireless wildcamera. Niet perse spectaculair qua specificaties en mogelijkheden, maar wel absoluut heel gebruiksvriendelijk door de soepele integratie met Supersim. Supersim is een totaaloplossing voor 4G Wireless cameravallen. Supersim is een platform waarop je een account kan aanmaken en beltegoed voor kan kopen. Dat beltegoed is vervolgens te gebruiken door alle Supersim simkaarten die je in je account hebt. Heb je dus meerdere camera's, dan gebruiken ze allemaal één tegoed. De gemaakte opnamen komen automatisch in het Supersim platform en in de Supersim app op je telefoon terecht en daarvan krijg je dan een push melding. Tevens kan je via de Supersim app (weliswaar vrij beperkt) instellingen aan de camera op afstand aanpassen. De camera kan per bewegingsdetectie 1 foto doorsturen, terwijl de Wilsus Tradenda (hierboven genoemd) tot wel 5 opnamen per detectie kan doorsturen. Dat laatste is een voordeel, omdat je uit een serie beelden vaak veel beter kan opmaken wáár en wát er precies in beeld beweegt.

Spypoint Link Micro LTE
Dit is het mini wireless cameramodel van Spypoint. Het gebruiksgemak en betaalbaarheid maakt dit een uitermate geschikte cameraval voor de beginnende wildcameragebruiker. De sensorgevoeligheid van de cameraval is in te stellen naar eigen voorkeur (low, medium, high). Zo kunt u kiezen voor een hoge gevoeligheid om kleinere dieren gemakkelijker op de camera te krijgen of juist voor een lage gevoeligheid om het aantal 'valse triggers' te verminderen. Met deze cameraval kan je alleen foto's maken en versturen.

Filteren  
  1. Opname opties Alleen Foto Verwijder dit filter
  2. Opname opties Foto, Video, en Hybride modus Verwijder dit filter
Alles wissen
Live stream functie  
Zoom functie  
prijs  
Type wildcamera  
Merk  
Opname opties  
Type flits  
Time Lapse functionaliteit  
Nachtbeelden in kleur  
Dynamic Video / Smart IR Video  
Externe voedingsaansluiting  
Ingebouwde viewer  
Videoresolutie opties  
Maximale fotoresolutie  
Detectiebereik  
Flitsbereik  
Lens beeldhoek  
Aantal en type batterijen  
Maximale geheugencapaciteit  
Activiteitstimer  
Uitsparing voor python kabelslot  
Wachtwoordbeveiliging  
Meertalig cameramenu  
Reactietijd fotostand  
Reactietijd videostand  
Hersteltijd fotostand  
Hersteltijd videostand  
Max # beelden per detectie  
Maximale videolengte overdag  
Maximale videolengte 's nachts  
Minimaal time lapse interval  

Onze favoriete wildcamera modellen

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst