Onze favoriete modellen!

De favoriete wildcamera's van het Wildlife Monitoring Solutions team

Het wordt steeds lastiger om een goede keuze te maken uit het alsmaar groter wordende aanbod van wildcamera's. Wij helpen u daarom een handje door op deze pagina een overzicht te geven van de cameravallen waarvan wij het meest fan zijn. Dat kan zijn omdat ze gewoon het allerbeste presteren, of juist omdat ze over een heel speciale eigenschap beschikken, wat ze uniek of bijzonder maakt. We hebben twee modellen als favorieten gekozen binnen een aantal hoofdcategorieën, welke we hieronder kort uitlichten. Verder naar beneden treft u dan vervolgens de genoemde modellen aan en kunt u daarop klikken om naar de betreffende detailpagina te gaan.

 

Stand-alone wildcamera's met een zichtbare infrarood flits
Bij wildcamera's met een zichtbare infrarood flits ziet u 's nachts bij het maken van opnamen een set rode LEDs oplichten wanneer u recht naar de camera kijkt. Er wordt algemeen gesteld dat dit rode licht niet verstorend werkt voor dieren. Wildcamera's met een zichtbare infrarood flits beschikken over het algemeen over een sterkere belichting en groter flitsbereik.

Browning 2021 Recon Force Elite HP4
Deze gloednieuwe Browning wildcamera levert prachtige nachtopnames en is voorzien van allerlei fijne kneepjes waarmee de wildcamera perfect aansluit op het gewenste doel! Zo kunt u o.a. de flits, het detectiebereik, de detectietijd en de videokwaliteit aanpassen.

Wilsus Accento met Leica lens
De Wilsus accento staat bekend om zijn verbluffende beeldkwaliteit. Met de groothoeklens van maar liefst 100° krijgt u gemakkelijker de omgeving en dier - of groep dieren - in z'n geheel op beeld. De ideale wildcamera voor in uw tuin!

 

Stand-alone wildcamera's met een volledig onzichtbare infrarood flits
Wildcamera's uitgerust met een onzichtbare infrarood flits worden het minst opgemerkt, met name door mensen. Een uitstekende eigenschap voor een beveiligingscamera en een goede afweging bij risico op diefstal of vandalisme.

Browning 2021 Spec Ops Elite HP4
Deze gloednieuwe Browning wildcamera is niet alleen de ultieme cameraval om de wat schuwere dieren vast te leggen, maar functioneert ook goed als een beveiligingscamera! De wildcamera is voorzien van allerlei fijne kneepjes waarmee de wildcamera perfect aansluit op het gewenste doel! Zo kunt u o.a. de flits, het detectiebereik, de detectietijd en de videokwaliteit aanpassen.

Browning 2020 Patriot
De Patriot is Browning's nieuwste aanwinst binnen de dubbele lens technologie. De sensor- en lenscombinatie is nauwkeurig afgestemd om zowel overdag als 's nachts heldere en haarscherpe beelden te leveren. De dubbele lens maakt de wildcamera echt geruisloos!

 

Bluetooth wireless wildcamera's
Bluetooth wireless wildcamera's zijn in staat om middels een app op uw telefoon of tablet via bluetooth een verbinding te maken. Op deze manier kunt u op geringe afstand van uw wildcamera (doorgaans maximaal 10-15 meter) de gemaakte beelden in verkleind formaat downloaden. Tevens kunt u op deze afstand de instellingen in de camera aanpassen. Dergelijke cameravallen zijn vooral interessant bij plaatsing op erg moeilijk bereikbare locaties (zoals hoog in een boom bij een vogelnest) en op plekken waar je zo min mogelijk wilt verstoren. Er zijn momenteel nog maar weinig modellen beschikbaar met deze functionaliteit.

Browning Defender 850
Een revolutionair model binnen de Browning wildcamera’s! De cameraval beschikt namelijk over een ingebouwde Bluetooth- en Wifi functionaliteit, waarmee u via de App op geringe afstand camerabeelden kunt aflezen en de instellingen kunt aanpassen. Ideaal voor moeilijk bereikbare locaties of wanneer u de desbetreffende locatie minimaal wilt verstoren! Verder is dit een van de kleinste wildcamera's op de markt, wat het mogelijk maakt om deze heel onopvallend te plaatsen.

 

Simkaart wireless wildcamera's (4G wildcamera's)
Met deze modellen is het mogelijk om met behulp van een simkaart, op onbeperkte afstand camerabeelden te ontvangen via e-mail of een cloud-server, zonder de vereiste van een bestaand WiFi netwerk. Zo weet u direct wanneer er iets in de buurt van uw wildcamera is gekomen. Met de wireless functionaliteit is het tevens mogelijk om een commando te sturen naar de wildcamera om bijvoorbeeld een beeld van dat moment te verkrijgen of om instellingen in de camera aan te passen.

Snyper Commander 4G Wireless
Deze populaire wireless wildcamera levert prachtige dag- en nachtbeelden en is verkrijgbaar met een reguliere zoomlens met een beeldhoek van 50 graden of met een groothoeklens van 100 graden. Met de groothoeklens krijgt u gemakkelijker de omgeving en dier - of groep dieren - in z'n geheel op beeld. De gemaakte beelden kunnen rechtstreeks worden doorgestuurd naar uw mail of naar een ftp server. Dit model kan worden uitgerust met iedere gewenste simkaart, waaronder ook bijvoorbeeld de Supersim simkaartjes. Verder beschikt deze cameraval over een Nederlandstalig menu en een uitgebreide Nederlandstalige handleiding. Dit maakt het werken met deze wildcamera erg eenvoudig!

Spypoint Link Micro LTE
Dit is het mini wireless cameramodel van Spypoint. Het gebruiksgemak en betaalbaarheid maakt dit een uitermate geschikte cameraval voor de beginnende wildcameragebruiker. De sensorgevoeligheid van de cameraval is in te stellen naar eigen voorkeur (low, medium, high). Zo kunt u kiezen voor een hoge gevoeligheid om kleinere dieren gemakkelijker op de camera te krijgen of juist voor een lage gevoeligheid om het aantal 'valse triggers' te verminderen.

 1. Browning 2021 Recon Force ELITE HP4

  De nieuwe Browning Recon Force ELITE HP4 beschikt over een krachtige infrarood flits wat resulteert in zeer goede belichte nachtopnamen! De Recon Force ELITE HP4 is voorzien van allerlei fijne kneepjes waarmee u de wildcamera perfect laat aansluiten op het gewenste doel! Zo kunt u o.a. de flits, het detectiebereik, de detectietijd en de videokwaliteit aanpassen. Dit komt goed van pas wanneer u de wildcamera inzet voor verschillende doeleinden. Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Browning Recon Force ELITE HP4 zijn:
  - Detectiebereik van 24 meter / flitsbereik van 40 meter
  - Maximale fotoresolutie van 22MP / 1080p HD videoresolutie
  - Dynamische video en time-lapse functie
  - Meertalig gebruikersmenu (incl. Nederlandstalig) en Activiteitstimer

  Meer info

  Slechts: € 209,95

  |Vergelijken
 2. Wilsus Accento Leica Lens

  De Wilsus accento staat bekend om zijn verbluffende beeldkwaliteit (Leica M6 lens). Met de groothoeklens van maar liefst 100° krijgt u gemakkelijker de omgeving en één dier - of groep dieren - in z'n geheel op beeld. Dit is bijvoorbeeld erg handig voor wanneer dieren zich vlak voor de wildcamera verplaatsen (bijv. bij een wissel). Daarnaast is de Wilsus Accento voorzien van handige instellingen waarmee u de wildcamera perfect aan laat sluiten op het gewenste doel. Zo zijn o.a. de flitsintensiteit en sensorgevoeligheid instelbaar. Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Wilsus Accento zijn:
  - Zichtbare infrarood flits
  - Detectiebereik van 20 meter en flitsbereik van 25 meter
  - Maximale fotoresolutie van 16MP / 1080p HD videoresolutie
  - Hybride functie en time-lapse functie

   

  Meer info

  Slechts: € 175,00

  € 189,00
  |Vergelijken
 3. Browning 2021 Spec Ops ELITE HP4

  LET OP: dit product is tijdelijk niet leverbaar. We verwachten dit model eind januari 2022 weer op voorraad te hebben. Tot die tijd raden we u aan om eens te kijken naar een van de volgende alternatieven:

  1. Browning 2020 Spec Ops Edge: Dit is de voorloper van de Browning 2021 Spec Ops Elite HP4. In feite een model met sterk gelijkende specificaties maar net een heel klein beetje minder snel en met een iets lagere resolutie. In de praktijk zal je hier echter niet of nauwelijks iets van merken.
  2. Browning 2018 Spec Ops Advantage: Dit is een van de voorlopers van de Browning 2021 Spec Ops Elite HP4. Dit model was eigenlijk al uitgafesserd, maar nu toch nog weer in beperkte hoeveelheid beschikbaar. Van alle Spec Ops Modellen van de afgelopen jaren is dit nog steeds de meest populaire uitvoering. De camera is goed, betrouwbaar, degelijk, voldoende snel qua detectie- en hersteltijd, én met een heel goede beeldkwaliteit in zowel foto- als videostand.
  3. Browning 2021 Recon Force Elite HP4: Dit is misschien wel het beste alternatief. Deze camera is exact identiek aan de Spec Ops Elite HP4, maar dan met een zichtbare infrarood flits. Het gevolg daarvan is dat beeldkwaliteit in de nacht nóg beter is dan die van de Spec Ops Elite HP4. Hier zit echt een wezenlijk verschil in tussen zichtbaar en onzichtbaar infrarode flits. Qua verstoring van de.dieren ljkt er niet of nauwelijks verschil te zijn tussen beide flitstypes, en daarmee is de afweging van de type flits in onze optiek vooral een afweging van het risico op diefstal. Als de kans groot is dat er in het donker mensen voor de camera langs gaan lopen, dan zou een camera met een onzichtbare flits een veiliger keuze kunnen zijn, maar in alle andere gevallen zouden wij de voorkeur uitspreken voor deze Browning 2021 Recon Force Elite HP4.

  De Browning Spec Ops ELITE HP4 is niet alleen de ultieme cameraval om de wat schuwere dieren vast te leggen, maar functioneert ook goed als een beveiligingscamera. In tegenstelling tot de Browning Recon Force modellen zijn de Browning Spec Ops wildcamera's namelijk voorzien van een gehéél onzichtbare infrarood flits en worden zij dus minder snel opgemerkt door mensen of dieren in de omgeving. Verder is dit gloednieuwe model voorzien van allerlei fijne kneepjes. Zo kunt u het detectie- en flitsbereik terugbrengen tot 18 meter. Dit komt goed van pas wanneer u verwacht dat een dier vlak voor de cameraval komt (bijv. bij een vogelnest of gebruik van een lokmiddel). Daarnaast is niet alleen het detectiebereik, maar ook de detectietijd verstelbaar (0.1s-0.7s). Met deze fijne handigheidjes kunt u uw wildcamera nog specifieker aan laten sluiten op het gewenste doel en opstelling. Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Browning Spec Ops ELITE HP4 zijn:
  - Detectiebereik van 24 meter / flitsbereik van 27 meter
  - Maximale fotoresolutie van 22MP / 1080p HD videoresolutie
  - Dynamische video en time-lapse functie
  - Meertalig gebruikersmenu (incl. Nederlandstalig) en Activiteitstimer

  Meer info

  Slechts: € 219,95

  |Vergelijken
 4. Browning 2020 Patriot

  De Browning Patriot is het allernieuwste model uit de 2020 Browning collectie, en een nieuwe aanwinst binnen de dubbele lens technologie. De sensor- en lenscombinatie is nauwkeurig afgestemd om zowel overdag als 's nachts heldere en haarscherpe beelden te genereren. En dat met een gehéél onzichtbare infrarood flits van militaire kwaliteit! De dubbele lens maakt de wildcamera écht geruisloos, omdat er niet langer een mechanisch filter nodig is dat voor de lens schuift op het moment dat de onzichtbare infrarood flits aan is. Zo valt de wildcamera nóg minder op! Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Browning Patriot zijn:
  - Detectiebereik van 28 meter / flitsbereik van 33 meter
  - Maximale fotoresolutie van 24MP / 1080p HD videoresolutie 
  - Dynamische video en time-lapse functie
  - Meertalig gebruikersmenu (incl. Nederlandstalig) en Activiteitstimer

  Meer info

  Slechts: € 219,95

  |Vergelijken
 5. Browning Defender 850 (WIFI / BLUETOOTH MODEL!)

  De Browning Defender 850 is samen met de Browning Defender 940 een revolutionair model binnen de Browning wildcamera’s. De cameraval beschikt namelijk over een ingebouwde Bluetooth- en Wifi functionaliteit, waarmee u via de handige ‘Defender App’ op geringe afstand camerabeelden kunt aflezen en de instellingen kunt aanpassen. Ideaal voor moeilijk bereikbare locaties (bijv. nestlocatie) of wanneer u de desbetreffende locatie minimaal wilt verstoren! In tegenstelling tot de Defender 940, is de Defender 850 voorzien van een zichtbare infrarood flits en heeft dus een groter flitsbereik. Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Browning Defender 850 zijn:
  - Detectiebereik van 24 meter / flitsbereik van 37 meter
  - Maximale fotoresolutie van 20MP / 1080p Full HD videoresolutie
  - Dynamische video functie
  - Time-lapse functie

  Meer info

  Slechts: € 249,00

  € 263,95
  |Vergelijken
 6. Snyper Commander 4G WIRELESS - 4G VERSIE

  De Snyper Commander 4G Wireless vertoont zeer sterke overeenkomsten met de Snyper General 3G Wireless. Echter beschikt dit model over een 4G verbinding, waarmee de beelden nog sneller worden doorgestuurd naar een mobiel telefoonnummer of e-mailadres. De ‘wireless’ functionaliteit maakt deze camera ideaal voor observatie van afgelegen plekken (bijv. vogelnest) en voor diefstalpreventie (bijv. vakantiehuis). Met de MMS/email functionaliteit is het tevens mogelijk om een sms te sturen naar de wildcamera en direct te zien of de wildcamera naar behoren werkt en goed staat opgesteld. Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Snyper Commander 4G Wireless zijn:
  - Detectiebereik van 25 meter / Flitsbereik van 20 meter
  - Maximale fotoresolutie van 12MP / 1080p Full HD videoresolutie
  - Hybride functie en time-lapse

  Meer info

  Slechts: € 349,00

  € 399,00
  |Vergelijken
 7. Spypoint Link-Micro LTE - 4G WIRELESS

  De Spypoint Link-Micro LTE 4G WIRELESS is het mini wireless cameramodel van Spypoint. Hiermee is het mogelijk om met behulp van een simkaart overal op de wereld gemaakte camerabeelden door te laten sturen naar de Spypoint App op je smartphone of naar een speciale online omgeving op de computer. Het gebruiksgemak en betaalbaarheid maakt dit een uitermate geschikte cameraval voor de beginnende wildcameragebruiker. De sensorgevoeligheid van de cameraval is in te stellen naar eigen voorkeur (low, medium, high). De wildcamera is voorzien van een zichtbare infrarood flits, wat ervoor zorgt dat de beelden 's nachts goed belicht zijn. Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Spypoint Link-Micro zijn:
  - Detectiebereik van 24 meter / Flitsbereik van 24 meter
  - Maximale fotoresolutie van 10MP 

  Meer info

  Slechts: € 199,00

  |Vergelijken
 Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 50 en binnen Europa vanaf € 250
 Hulp nodig? 06 19 550 336