Scoutguard / Bolyguard wildcamera's

Scoutguard / Bolyguard is de pionier in de wereld van de wildcamera’s.

Boly Media Communications Inc is een van de eerste producenten van wildcamera's wereldwijd. Zij zijn het bedrijf achter de merken ScoutGuard en Bolyguard. In 2007 kwam het eerste baanbrekende wildcamera model op de markt, de ScoutGuard SG550, welke jarenlang wereldwijd verkocht werd. Het is een tijdje vrij stil geweest rondom ScoutGuard / Bolyguard, maar nu zijn ze in volle glorie terug op de markt. Het mooie aan de modellen van ScoutGuard / Bolyguard is dat ze vaak in vele opzichten anders zijn dan de andere merken en modellen op de markt. Zo was Boly Media een van de eersten die een wildcamera met een witte flits op de markt bracht. Het grote voordeel van zo'n wildcamera is dat zowel de dag- als de nachtbeelden in kleur zijn (in tegenstelling tot de beelden die gemaakt worden door een wildcamera met een infrarood flits, die altijd in zwart-wit zijn). Eerst waren dit modellen met een flitser zoals we die ook altijd tegenkwamen in reguliere fototoestellen, dus zo'n flits die op moest laden en dan één korte lichtflits kon geven. Later kwamen er ook modellen op de markt met een witte LED flits, zoals bijvoorbeeld de Scoutguard SG560C. Deze modellen met een LED flits zijn natuurlijk veel energiezuiniger dan de oorspronkelijke witte strobe flits, maar zij kunnen ook veel vaker achter elkaar flitsen zonder lange tussenpozen. De Scoutguard SG560C wordt nog steeds ieder jaar vernieuwd en is nog altijd wereldwijd het meest verkochte model met een witte LED flits. 

Wat maakt de Scoutguard SG560C zo uniek?

Zoals hierboven al beschreven heeft de Scoutguard SG560C een witte LED flits. Er zijn maar weinig merken en modellen op de markt die dit hebben, en de modellen die het hebben zijn over het algemeen veel duurder of hebben minder goede specificaties. Zo heeft Reconyx bijvoorbeeld een tweetal modellen met een witte LED flits, de Reconyx HyperFire HC550 en de Reconyx UltraFire WR6, maar voor de prijs van die camera's kan je wel twee Scoutguard wildcamera's kopen! En het bijzondere is dat de specificaties van de Scoutguard helemaal niet zo gek veel minder zijn dan die van de Reconyx camera's. De Reconyx HyperFire HC500 is wel een stukje sneller qua reactitijd en hersteltijd, maar qua beeldkwaliteit doen beide modellen niet veel voor elkaar onder en is de belichting van de Scoutguard camera misschien nog wel iets sterker dan die van de Reconyx camera's.
De grote meerwaarde van een cameraval met een witte LED flits is dat deze zowel overdag als ’s nachts kleurenbeelden genereert. Voor specifieke toepassingen is dit essentieel. Zo is het voor de identificatie van nacht-actieve soorten soms noodzakelijk dat de nachtbeelden in kleur zijn. Maar ook sommige hobbymatige gebruikers geven simpelweg de voorkeur aan een model waarbij de nachtbeelden ook in kleur zijn. Wat betreft de verstoring die dit zou kunnen veroorzaken voor de dieren die vastgelegd worden op de camera is er nog geen eenduidig antwoord. Er zijn mensen die zeggen dat een witte LED flits heel erg verstorend werkt, terwijl anderen opmerken dat de dieren misschien eenmalig schrikken en op hun hoede zijn maar zéker niet wegblijven van de plek waar de cameraval staat. Dit zal iedereen dus voor zichzelf moeten afwegen. Feit is wel dat de camera door de flits ’s nachts meer opvalt en er dus een groter risico is op diefstal of vernieling door mensen.

De Scoutguard SG560K: een ander populair model van Boly

Naast de Scoutguard SG560C wordt ook de SG560K heel veel verkocht wereldwijd. Deze wildcamera is bijna identiek aan de SG560C, maar heeft een volledig onzichtbare infrarood flits. Daarmee kan dit model goed concurreren met de Browning, Moultrie, en Cuddeback cameravallen. Qua specificaties en prestaties kan de Scoutguard SG560K niet tippen aan de camera's van Bushnell en Reconyx, maar een sterk punt van de Scoutguard SG560K is wél dat de nachtbeelden over het algemeen goed belicht, contrastrijk en scherp zijn. En dit, gecombineerd met de scherpe prijs zorgt er voor dat de Scoutguard SG560K nog altijd een heel interessant model is! Het is inmiddels al weer een paar jaar geleden dat Jan Meijerink van de Twentse vogelwerkgroep een aantal van onze wildcamera's heeft getest, waaronder de Scoutguard SG560K. De SG560K kwam toen als een van de allerbeste camera's uit de test. Je kunt deze hele test hier teruglezen.

Wat heeft Scoutguard / Bolyguard nog meer te bieden?

Naast de bovengenoemde modellen zit er nog veel meer revolutionairs aan te komen bij Scoutguard! Zo komt er bijvoorbeeld heel binnenkort een Dual Focus model waarbij je middels een instelling in de camera de scherpte afstand kunt verkleinen. Zo kan je dus bij het plaatsen van de camera kiezen tussen een standaard scherpteafstand van ongeveer 90 cm tot oneindig, óf voor een close-focus scherpteafstand van ongeveer 35-80 cm. Dit is ideall voor bijvoorbeeld mensen die opnamen willen maken van vogels. Vogels die bij het wintervoer zitten, vogels die op een nest zitten of in en uit een nestkast komen. Maar het is ook een perfect model om bijvoorbeeld in een mostela wildcamerakast te plaatsen! In deze kisten is de afstand tussen de camera en het dier namelijk gestandaardiseerd op ongeveer 40 cm en dus zou het perfect zijn als de scherpteafstand van de camera dit ook was! 
Er is op dit moment maar één andere wildcamera op de markt die iets soortgelijks biedt, namelijk de Bushnell Natureview Cam HD met onzichtbare flits. Deze wordt namelijk geleverd met twee losse voorzetlensjes die voor de lens van de camera geschroefd kunnen worden. Op deze manier kan ook de scherpteafstand aangepast worden. Maar dit model is een stuk duurder, en heeft deze functionaliteit dus ook niet geïntegreerd in de camera. 
We verwachten het Dual Focus model van Scoutguard zéér binnenkort binnen te krijgen en op de website te plaatsen. Bij interesse in dit model, geef even een seintje per e-mail naar info@wildlifemonitoringsolutions.nl.

Tot slot komt er binnenkort ook nog een nieuw wireless model van Scoutguard uit, met 4G data-verbinding! Op dit moment zijn er nog nauwelijks merken en modellen op de markt die 4G wildcamera's produceren, maar uiteraard is dit wél de toekomst! Een van de grootste voordelen die wij voorzien hierin is dat het met een 4G model naar alle waarchijnlijkheid ook mogelijk gaat zijn om video's rechtstreeks door te sturen naar een e-mailadres! Op dit moment is er nog bijna geen enkel model op de markt die dit kan, maar het aankomende model van Scoutguard / Bolyguard gaat dit wél kunnen. Meer hierover hopelijk binnenkort! 

Het complete assortiment van Bolyguard / Scoutguard vind je bij Wildlife Monitoring Solutions!

We werken momenteel hard aan het toevoegen van nieuwe modellen van verschillende merken! U kunt alle modellen hieronder dus binnenkort terugvinden en direct bestellen! Ook vindt u dan nog meer informatie, uitgebreide specificaties, producthandleidingen, en voorbeeldmateriaal op de detailpagina van iedere specifieke cameraval. U kunt ook meerdere modellen toevoegen aan een vergelijking om zo snel en eenvoudig te zien wat de voornaamste verschillen tussen de modellen zijn. Tot slot willen we u er graag op wijzen dat alle cameravallen standaard zónder benodigde accessoires geleverd worden en u dus nog minimaal een set batterijen en een geheugenkaart nodig hebt om met de wildcamera aan de slag te kunnen. Deze en andere accessoires zoals een speciale veiligheidsbehuizing en een gecamoufleerd kabelslot zijn uiteraard ook bij ons mee te bestellen. Hiervoor is een overzichtelijke en eenvoudige functionaliteit ingebouwd op de detailpagina van iedere cameraval, maar uiteraard zijn de accessoires ook allemaal terug te vinden onder het hoofdkopje “Accessoires”.

 1. Bolyguard BG668-E36WG 4K 4G Wireless

  LET OP: dit product is niet meer leverbaar. Er zijn twee goede alternatieven om eens naar te kijken, namelijk: 

  1. Snyper Commander 4G Wireless. Dit is ons meestverkochte 4G WIRELESS wildcamera model. De Snyper Commander heeft de snelste reactie- en hersteltijd van onze 4G camera's, is erg betrouwbaar, heeft een goede detectie, en is leverbaar in twee lens-varianten. De standaardlens versie is een zoomlens met een beeldhoek van 52 graden. De alternatieve lensversie is een groothoeklens met een beeldhoek van 100 graden. Afhankelijk van doel en plaatsing is de ene lenshoekvariant meer optimaal dan de andere.
  2. Bolyguard MG984G-36M 4G Wireless. Dit is het alternatieve 4G model binnen het assortiment van BolyGuard. Deze camera kan net als de BG668 ook gekoppeld worden aan de Molnus oplossing voor het doorsturen van beelden naar de cloud. Verder komt dit model aardig overeen met de BG668, maar heeft zij een kleinere beeldhoek van ongeveer 50 graden (t.o.v. 110 graden voor de BG668) en kan zij niet in 4K filmen.

  Meer info

  Slechts: € 449,00

  |Vergelijken
 2. Bolyguard MG984G-36M 4G WIRELESS

  De Bolyguard MG984G Wireless is een revolutionair wildcameramodel, geproduceerd door Boly Media Inc. De camera beschikt over een 4G-doorzendfunctionaliteit, waardoor de camerabeelden nog sneller worden doorgestuurd naar een mobiele telefoonnummer of e-mailadres. Het is tevens mogelijk om een sms naar de wildcamera te sturen en direct te zien of de wildcamera goed staat opgesteld en naar behoren werkt. Deze ‘wireless’ functionaliteit werkt ideaal voor het observeren van afgelegen plekken en locaties die u minimaal wilt verstoren (bijv. vogelnest). Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Bolyguard MG984G zijn:
  - Detectiebereik van 30 meter / flitsbereik van 28 meter
  - Maximale fotoresolutie van 36MP / 1080p FULL HD videoresolutie 
  - Hybride functie en time-lapse

  Meer info

  Slechts: € 349,00

  € 399,00
  |Vergelijken
 3. Scoutguard SG2060-D | WITTE FLITS

  LET OP: dit is de opvolger van de populaire Scoutguard SG560C
  De Scoutguard SG2060-D is een wildcamera die geproduceerd wordt door Boly Media Inc.. Deze cameraval wordt ook soms aangeduid als Bolyguard SG2060-D. Wat de Scoutguard SG2060-D vooral uniek maakt is het feit dat deze een witte flits heeft. Deze witte LED flits is in feite vergelijkbaar met de infrarood LEDs die we in de meeste andere wildcamera's zien, maar dan dus met een zichtbaar wit licht (zoals de flitsers die je vaak ziet op mobiele telefoons). Hiermee is het mogelijk om ook gedurende de nacht zowel foto's als video's te maken, volledig in kleur. Dit leidt tot spectaculaire nachtbeelden! Ook lijkt het er op dat de verstoring voor de dieren alleszins mee lijkt te vallen. Uiteraard wordt vaak bij de eerste waarneming van een individueel dier een schrikreactie gezien, maar in alle gevallen blijft datzelfde individu de locatie van de camera gewoon bezoeken en lijkt er dus geen blijvende verstoring op te treden. Op dit moment is de Scoutguard SG2060-D een van de weinige opties met een zichtbare witte flits, en dus met kleurenbeelden in de nacht, en daarmee voor specifieke toepassingen dus een heel interessante keuze!

  Meer info

  Slechts: € 199,00

  |Vergelijken
 4. Scoutguard SG562-BW Close-up Vogelcamera

  De Scoutguard SG562-BW Close-up Vogelcamera is een uniek en erg interessant model voor hen die dieren van dichtbij willen vastleggen. Met deze camera is het mogelijk om zowel op een zeer korte (40-80 cm) als op een wat langere afstand (80-150 cm) scherpe beelden te krijgen. De Bolyguard SG562-BW staat dan ook bekend als een échte 'birding camera', aangezien de wildcamera veelal wordt ingezet door vogelliefhebbers om nestgedragingen op beeld te krijgen of om mooie plaatjes bij het wintervoer te krijgen. De wildcamera is echter niet beperkt tot alleen het vastleggen van vogels, maar ook uitstekend inzetbaar voor de wat kleinere zoogdiersoorten (mogelijk in combinatie met de mostela of de struikrover). Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Bolyguard SG5620-BW zijn:
  - Detectiebereik en flitsbereik van 25 meter
  - 12MP fotoresolutie en 720p HD videoresolutie
  - Hybride functie en time-lapse

  Meer info

  Slechts: € 175,00

  € 199,00
  |Vergelijken
 5. Scoutguard SG2060-K

  LET OP: dit is de opvolger van de populaire Scoutguard SG560K
  De Scoutguard SG2060-K is een wildcamera die geproduceerd wordt door Boly Media Inc.. Deze cameraval wordt ook soms aangeduid als Bolyguard SG2060-K. Het oorspronkelijke SG560K model werd al in 2012 geïntroduceerd, en sindsdien is het model iedere 1-2 jaar vernieuwd en verbeterd. Sinds 2020 heeft dit model een nieuwe naam gekregen, namelijk de Scoutguard SG2060-K. In feite is dit dus nagenoeg hetzelfde model als de SG560K, maar dan met net weer wat betere specificaties. Dat maakt de Scoutguard SG2060-K dus nog steeds een heel interessante camera is, voor een heel scherpe prijs. Tijdens een wildcamera test uitgevoerd door Jan Meijerink van de Twentse Vogelwerkgroep, in juni 2014 (zie test), kwam de SG560K zelfs als een van de beste camera's uit de test. Dit was best wel verrassend omdat er ook veel duurdere camera's van bekende merken als Bushnell en Reconyx in de test zaten, die onder sommige omstandigheden toch even goed of zelfs minder goed presteerden!

  Meer info

  Slechts: € 199,00

  |Vergelijken
 6. Scoutguard SG565FV - Witte flits

  De Scoutguard SG565FV (ook bekend als Bolyguard SG565FV) is een uiterst bijzondere wildcamera die geproduceerd wordt door Boly Media Inc. Wat deze cameraval zo bijzonder maakt is de witte flits (‘incandescent flash’). Hier hebben we het niet over een witte LED-flits zoals bij de Scoutguard SG560C, maar echt over een witte flits dat we ook aantreffen in de regulieren fotocamera’s. Het grote voordeel hiervan is de natuurlijke kleur van de nachtbeelden (in kleur!) en een groter flitsbereik, ten opzicht van een witte LED-flits. Dit maakt het identificeren van kleine zoogdieren en individuen een stuk aangenamer en leidt tot verbluffende beelden.  Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Scoutguard SG565FV zijn:
  - Detectiebereik van 25 meter / flitsbereik van 20 meter:
  - Maximale fotoresolutie van 8MP / 640x480p videoresolutie

  Meer info

  Slechts: € 149,00

  € 199,00
  |Vergelijken
 7. Scoutguard SG560C met witte LED flits

  LET OP: dit product is helaas niet meer leverbaar, maar opgevolgd door de Scoutguard SG2060-D met Witte LED en XENON flits

  Meer info

  Slechts: € 249,00

  |Vergelijken
 8. Scoutguard SG560K-18mHD

  LET OP: dit product is helaas niet meer leverbaar, maar opgevolgd door de Scoutguard SG2060-K

  Meer info

  Slechts: € 199,00

  |Vergelijken
 9. Bolyguard / Seissiger zonnepaneel (6V)

  Dit zonnepaneel is speciaal ontwikkeld voor de Bolyguard / Seissiger cameravallen. Het paneel is 14 bij 16 cm en een kleine 3 cm dik. Het is een 6V / 2A zonnepaneel, met een externe powerbank voor 4 batterijen van het type 18650 (meegeleverd met het zonnepaneel). Het zonnepaneel is waterdicht en de powerbank kan ook middels een adapter opgeladen worden. Met dit paneel kan je je wildcamera véél langer in het veld laten staan, zonder terug te moeten om de batterijen te vervangen!

  Meer info

  € 69,95
  |Vergelijken
 10. Bolyguard / Seissiger netstroomadapter (6V)

  Deze netstroomadapter is speciaal geschikt voor de Bolyguard en Seissiger cameravallen. Het is een 6V netstroomadapter met een Nederlandse stekker. Dus als je de beschikking hebt over netstroom op de locatie van plaatsing, dan kan je de camera met deze netstroomadapter het hele jaar rond laten draaien!

  Meer info

  € 19,95
  |Vergelijken
 Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 50 en binnen Europa vanaf € 250
 Hulp nodig? 06 19 550 336