Reconyx wildcamera's | De absolute topklasse onder de cameravallen

Reconyx heeft vier verschillende series cameravallen: de "HyperFire Outdoor Series" (de HC500, de HC550 en de HC600), de "HyperFire Professional Series" (de PC800, de PC850 en de PC900), de "HyperFire Security Series" (de SC950 en de SM750) en de recent nieuw ontwikkelde "UltraFire Outdoor Series" (de XR6 en de WR6). Binnen deze series zitten de verschillen tussen de modellen vooral in het type flits. De HC500 en de PC800 hebben een zogenaamde Low-Glow infrarood flits (nauwelijks zichtbaar als een zachtrode gloed wanneer men rechtstreeks naar de camera kijkt), de HC600, de PC900, en de XR6 hebben een NO-GLOW infrarood flits (deze flits is écht volledig onzichtbaar) en de HC550, de PC850, en de WR6 hebben een WITTE LED-flits, waardoor deze modellen zowel overdag als 's nachts kleurenbeelden genereren. Het is vooral belangrijk om in gedachten te houden wáár u de cameraval precies voor wilt gebruiken als u een keuze gaat maken tussen de verschillende flitstypes. Ook de keuze tussen de outdoor modellen en de professionele modellen is vooral afhankelijk van de toepassing die u in gedachten heeft. De professionele modellen zijn een flink stukje duurder, maar bieden ook meer uitgebreide instel- en uitbreidingsmogelijkheden. De doorsnee gebruiker heeft deze extra opties echter niet nodig. Maar vooral wanneer het bijvoorbeeld gaat om wetenschappelijk onderzoek of specifieke projecten, kan het toch nodig zijn om te kiezen voor de professionele modellen.

Belangrijk verschil.

Het belangrijkste verschil tussen de HyperFire Outdoor modellen en de UltraFire Outdoor modellen is dat de UltraFire modellen ook videofunctionaliteit bieden, en wel in FULL HD formaat (1920x1080p). Daarnaast hebben de UltraFire modellen 2 ingebouwde lenzen, waarvan 1 geoptimaliseerd is voor dagbeelden en de ander voor nachtbeelden. Dit maakt de beeldkwaliteit nog beter dan we al gewend zijn van Reconyx en het maakt dit model écht geruisloos, omdat er niet langer een mechanisch filter nodig is dat voor de lens schuift op het moment dat de infrarood flits aan is. Tot slot is de flits van de UltraFire modellen dusdanig verbeterd dat het bereik nu ruim 25 meter is. Als u het nieuwste van het nieuwste wilt, én u wilt gebruik gaan maken van de FULL HD videofunctie met stereo geluid, dan moet u beslist kiezen voor een van de nieuwe UltraFire modellen. Wilt u overdag én 's nachts kleurenfoto's, dan moet u kiezen voor de WR6, maar wilt u juist dat de camera zo min mogelijk opvalt, dan moet u kiezen voor de XR6. Als u de cameraval alleen wilt gaan gebruiken voor het maken van foto's, dan kunt u wellicht volstaan met de HyperFire Outdoor serie. Als het enigszins zichtbaar zijn van de flits geen groot probleem is, zal de HC500 een goede keuze zijn. Als u de cameraval echter vooral wilt gebruiken ter identificatie en monitoring van marterachtigen, is het beter om te kiezen voor een model dat ook 's nachts kleurenfoto's maakt, de HC550 dus. Zal de cameraval op een openbare plaats komen te staan, of op een plek waar diefstal of vandalisme een risico is, dan wilt u misschien dat de camera totaal niet opvalt en kunt u dus het beste kiezen voor de HC600 met zijn onzichtbare flits. 

Lees minder

Tot slot reageren sommige diersoorten op een zichtbare flits, wat tot verstoring van het natuurlijke gedrag zou kunnen leiden. Anderzijds levert dit juist vaak wel extra mooie foto's op, omdat de dieren vaak even recht naar de camera kijken. Een moeilijke afweging dus, maar wij staan altijd voor u klaar om u in specifieke situatie van advies te voorzien. Sterke punten van de Reconyx HyperFire modellen zijn vooral de ongeëvenaarde reactiesnelheid van 0.2 seconden (u mist dus nooit een dier dat voor de camera langs loopt), de burst-functie van maximaal 10 foto's per trigger met bijna 2 foto's per seconde (waardoor u altijd wel een mooie foto van ieder dier vastlegt), en tenslotte de supersnelle hersteltijd na een trigger. De Reconyx HyperFire modellen kunnen namelijk meteen na het maken van de laatste foto in een trigger weer opnieuw getriggerd worden en dus weer een serie foto's maken. Hierdoor ontstaat een opeenvolgend beeld van foto's van een dier dat de camera passeert (zogenaamde Near-Video technologie). Deze zijn vervolgens eenvoudig om te zetten tot een video. Kijkt u voor een paar voorbeelden maar eens bij het tabblad media op de detailpagina’s van de Reconyx HC500 en van de Reconyx HC600! De nieuwe UltraFire modellen zijn qua reactiesnelheid wat langzamer, maar dat komt door het feit dat zij nu ook videobeelden kunnen maken. In de foto- en in de videostand is de reactietijd nu ongeveer 1 seconde, wat betekent dat ze in de videostand nog steeds het snelst zijn van alle cameravallen op de huidige markt. Zo is de reactietijd van de Bushnell camera's wel ongeveer net zo snel als de HyperFire modellen in de fotostand, maar in de videostand is de reactietijd ruim bijna 2 seconden. Dat kan het verschil betekenen tussen een dier dat volledig en herkenbaar in beeld staat of een beeld zonder dier of met alleen een staart in beeld.

Onlangs heeft Reconyx ook een tweetal speciaal ontwikkelde beveiligingscamera's op de markt gebracht. Deze cameravallen zijn uniek in hun soort. Ze leveren hoge kwaliteit beveiligingsbeelden en hoeven niet in de buurt van een stroombron geplaatst te worden omdat ze op batterijen werken. De SC950 is een zeer geavanceerde beveiligingscamera welke bijvoorbeeld toegepast kan worden om overzicht te houden over een parkeerterrein, een bedrijfsruimte, of een afgelegen terrein, terwijl de SM750 een speciale kentekenplaatcamera is. De SC950 maakt overdag kleurenbeelden en ’s nachts zwart-wit beelden zoals de meeste andere cameravallen dat doen, maar de SM750 maakt zowel overdag als 's nachts alleen zwart-wit foto's, maar met het innovatieve aspect dat kentekenplaten altijd duidelijk leesbaar zijn op de beelden die door de SM750 worden gemaakt (bij een normale cameraval zal de infrarood flits er voor zorgen dat de kentekenplaat volledig reflecteert en dus is deze nooit af te lezen op de beelden). Ideaal dus als toegangscontrole bij bijvoorbeeld een slagboom of toegangshek, maar ook naar toegangswegen naar privéterreinen of bospercelen waar het illegaal storten van afval een probleem is. Een groot voordeel van deze beide modellen is dat ze volgens een vast tijdschema aan- en uit te schakelen zijn (bijvoorbeeld uit tijdens openingstijden van het bedrijf en aan als het bedrijf gesloten is) en dat de oudste beelden op de geheugenkaart automatisch overschreven worden als de kaart vol dreigt te raken. Tot slot heeft Reconyx sinds 2014 ook een aantal modellen op de markt gebracht met een MMS / EMAIL functie. Met deze modellen is het mogelijk om de gemaakte foto's rechtstreeks te laten oversturen naar uw telefoon of emailadres. Op dit moment hebben wij deze modellen niet standaard in ons assortiment opgenomen en bieden we deze niet aan op onze website, maar we kunnen u hier wel degelijk meer over vertellen, en eventueel kunnen wij ook de levering van deze modellen voor u verzorgen.

U kunt alle modellen hieronder terugvinden en direct bestellen! Ook vindt u hieronder nog meer informatie, uitgebreide specificaties, producthandleidingen, en voorbeeldmateriaal op de detailpagina van iedere specifieke cameraval. U kunt ook meerdere modellen toevoegen aan een vergelijking om zo snel en eenvoudig te zien wat de voornaamste verschillen tussen de modellen zijn. Tot slot willen we u er graag op wijzen dat alle cameravallen standaard zónder benodigde accessoires geleverd worden en u dus nog minimaal een set batterijen en een geheugenkaart nodig hebt om met de wildcamera aan de slag te kunnen. Deze en andere accessoires zoals een speciale veiligheidsbehuizing en een gecamoufleerd kabelslot zijn uiteraard ook bij ons mee te bestellen. Hiervoor is een overzichtelijke en eenvoudige functionaliteit ingebouwd op de detailpagina van iedere reconyx cameraval, maar uiteraard zijn de reconyx accessoires ook allemaal terug te vinden onder het hoofdkopje “Accessoires”.

Filteren  
Accessoires geschikt / bestemd voor  
Type accessoire  
prijs  
Type wildcamera  
Merk  
Opname opties  
Type flits  
Time Lapse functionaliteit  
Nachtbeelden in kleur  
Dynamic Video / Smart IR Video  
Externe voedingsaansluiting  
Ingebouwde viewer  
Videoresolutie opties  
Maximale fotoresolutie  
Detectiebereik  
Flitsbereik  
Lens beeldhoek  
Aantal en type batterijen  
Maximale geheugencapaciteit  
Activiteitstimer  
Uitsparing voor python kabelslot  
Wachtwoordbeveiliging  
Meertalig cameramenu  
Reactietijd fotostand  
Reactietijd videostand  
Hersteltijd fotostand  
Hersteltijd videostand  
Max # beelden per detectie  
Maximale videolengte overdag  
Maximale videolengte 's nachts  

Reconyx

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst