Browning 2020 Spec Ops EDGE

MerkBrowning

Niet op voorraad

€ 239,95

Dit model wordt niet meer geproduceerd. De opvolger van de Browning 2020 Spec Ops EDGE is de Browning 2022 Spec Ops Elite HP5.

Browning 2020 Spec Ops EDGE

De Browning Spec Ops EDGE is niet alleen de ultieme cameraval om de wat schuwere dieren vast te leggen, maar functioneert ook goed als een beveiligingscamera. In tegenstelling tot de Browning Recon Force EDGE, is de Browning Spec Ops EDGE namelijk voorzien van een gehéél onzichtbare infrarood flits en wordt dus minder snel opgemerkt door de omgeving. Verder is dit gloednieuwe model voorzien van allerlei fijne kneepjes. Zo kunt u het detectie- en flitsbereik terugbrengen tot 18 meter. Dit komt goed van pas wanneer u verwacht dat een dier vlak voor de cameraval komt (bijv. bij een vogelnest of gebruik van een lokmiddel). Daarnaast is niet alleen het detectiebereik, maar ook de detectietijd verstelbaar (0.2s-0.7s). Met deze fijne handigheidjes kunt u uw wildcamera nog specifieker aan laten sluiten op het gewenste doel en opstelling. Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Browning Spec Ops EDGE zijn:

  • Detectiebereik van 24 meter (verstelbaar)
  • Flitsbereik van 24 meter (verstelbaar)
  • Maximale fotoresolutie van 20MP (geïnterpoleerd)
  • 1080p HD videoresolutie
  • Dynamische videofunctie
  • Time-lapse functie
  • Meertalig gebruikersmenu, waaronder Nederlandstalig
  • Activiteitstimer waardoor je ervoor kunt kiezen om alleen op specifieke tijden van de dag kunt monitoren

Browning 2020 Spec Ops EDGE | Uiterlijke kenmerken

De Browning Spec Ops EDGE heeft een behuizing met een camouflageprint. De wildcamera is voorzien van een klepje op de onderste helft van de voorzijde waar de instellingen dienen te worden ingevoerd. De 2.0 inch ingebouwde kleurenviewer maakt het mogelijk om live te zien wat de wildcamera waarneemt en u dus precies kunt zien hoe de camera gericht staat. Ook kunt u hiermee gemaakte beelden direct in het veld bekijken. De AA-batterijen gaan in een speciale batterijslede, die d.m.v. een kliksysteem onderin de wildcamera wordt geschoven. Bij gebruik van Energizer Ultimate Lithium batterijen kan de wildcamera extra lang meegaan.

Browning 2020 Spec Ops EDGE | Voordelen

+ zeer snelle detectie- en hersteltijd (0.2s/0.6s)

+ ingebouwde 2.0 inch kleurenviewer

+ intuïtief menu

+ respectabele batterijduur

+ SD-kaartbeheer functie

Browning 2020 Spec Ops EDGE | Alternatieven

Bent u op zoek naar iets meer geavanceerds? Bekijk dan ook eens de Browning Dark Ops Pro XD. Dit model is het meest geavanceerde model van Browning. De Browning Dark Ops Pro XD is niet alleen voorzien van een razendsnelle detectie- en hersteltijd. Oók beschikt deze cameraval over een dubbele lens, waarbij de sensor- en lenscombinatie nauwkeurig is afgestemd om specifiek overdag en 's nachts haarscherpe beelden te leveren.

Browning 2020 Spec Ops EDGE | Onafhankelijk review door Silvavir Ecologisch Advies

Sinds de zomer van 2019 zijn wij een samenwerking aangegaan met Silvavir ecologisch advies. In samenwerking met ons voeren zij gestandaardiseerde en objectieve reviews van wildcamera’s uit. We zijn deze samenwerking aangegaan om meer inzicht te geven in de verschillen en overeenkomsten tussen de merken en modellen op de huidige markt, en om mensen een handreiking te bieden bij het kiezen van de juiste wildcamera voor de toepassing die zij voor ogen hebben. Het volledige review van de Browning Spec Ops EDGE is hier te vinden.

Browning 2020 Spec Ops EDGE | Gestandaardiseerd review door Trailcampro

Trailcampro is de grootste aanbieder van wildcamera's in de Verenigde Staten. Zij schrijven gestandaardiseerde reviews van bijna alle wildcamera's die op de markt te verkrijgen zijn, en dat maakt de onderlinge vergelijkbaarheid van de verschillende camera's een stukje makkelijker! Daarom verwijzen wij graag naar hun reviews om u een onafhankelijk beeld van de kwaliteit van de camera's te geven. Lees hier de review van de Browning Spec Ops EDGE door Trailcampro.

Browning 2020 Spec Ops EDGE | Aanbevolen accessoires

Alle cameravallen worden standaard geleverd zonder accessoires. Om meteen met uw wildcamera aan de slag te kunnen heeft u echter minimaal een set batterijen en een SDHC geheugenkaart nodig. Voor dit model is dat een standaard SDHC geheugenkaart van minimaal Class 10, zoals de Sandisk Ultra kaartjes in ons assortiment. Verder raden wij voor dit model aan om gebruik te maken van de Energizer Ultimate Lithium batterijen (niet oplaadbaar), of de Panasonic Eneloop of Eneloop PRO oplaadbare batterijen. Het voordeel van de lithium batterijen ten opzichte van de oplaadbare Eneloop batterijen is vooral dat de eerste beter bestand zijn tegen winterse temperaturen en dat ze langer mee gaan voordat ze leeg zijn. Het nadeel is dat ze niet oplaadbaar zijn. Kiest u voor oplaadbare batterijen, denk dan ook aan de Everactive snellader voor het geval u zelf geen goede batterijlader in huis heeft!

Naast batterijen en een geheugenkaart zijn er nog allerlei andere accessoires beschikbaar voor deze camera. Zo zijn er allerlei speciale bevestigingsmaterialen zoals boomvorken en steunen, maar ook accessoires die er voor zorgen dat de camera veiliger wordt geplaatst, zoals een stalen cameravalbehuizing of een python kabelslot. U kunt deze accessoires meteen hierboven aanvinken en als bundel uw bestelling plaatsen, maar u kunt ook het complete overzicht aan accessoires hier bekijken.

Typenummer: dit is de Browning 2020 Spec Ops EDGE wildcamera met typenummer BTC-8E.

Meer informatie
MerkBrowning
MerkBrowning
Afmetingen12.7 x 8.9 x 5.08 cm
Type wildcameraStandaard lokale opslag
Opname optiesFoto en video
Live stream functieNee
Maximale fotoresolutie20 Megapixels
Videoresolutie opties1080p FULL HD @ 60 fps
Maximale videolengte overdag120 sec
Maximale videolengte 's nachts20 sec
Dynamic Video / Smart IR VideoJa
Type flitsonzichtbaar infrarood (no glow)
Flitsbereik24 meter
Detectiebereik27 meter
Lens beeldhoek37 graden
Zoom functieNee
Reactietijd fotostand0.02 sec
Hersteltijd fotostand0.8 sec
Reactietijd videostand0.39 sec
Hersteltijd videostand0.6 sec
Max # beelden per detectie8
Trigger interval instelbaarJa
Nachtbeelden in kleurNee
ActiviteitstimerNee
Time Lapse functionaliteitJa, alleen bij daglicht
Minimaal time lapse interval5 sec
Ingebouwde viewerJa
Instelbare camera naamJa
Aantal en type batterijen8 x AA
Externe voedingsaansluitingJa
Maximale geheugencapaciteit512 GB
WachtwoordbeveiligingNee
Uitsparing voor python kabelslotJa
Meertalig cameramenuNee, alleen Engelstalig
Overige noemenswaardige specificaties

Deze cameraval heeft verschilllende opnamemodi in de fotostand: in "multi-shot" kan de camera 1-8 foto's per trigger maken met 2 seconden tussen iedere foto, terwijl in de "Rapid Fire" stand ook 1-8 foto's in een trigger gemaakt kunnen worden, maar dan met slechts 0.3 seconden tussen iedere foto. Verder heeft deze camera de zogenaamde Smart IR Video functionaliteit. Deze functie houdt in dat de camera blijft filmen zo lang er beweging voor de camera gedetecteerd wordt. Dus ook al staat de videolengte bijvoorbeeld ingesteld op 20 seconden, blijft de camera na die 20 seconden gewoon door filmen totdat het dier uit beeld verdwenen is, of totdat er een totaal van 2 minuten aaneengesloten gefilmd is. Verder heeft dit nieuwe model ook de zogenaamde SD-kaartbeheer functie, wat betekent dat de oudste beelden automatisch kunnen worden vervangen als de geheugenkaart vol dreigt te raken.

Originele gebruikershandleiding

Browning Manuals

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Browning 2020 Spec Ops EDGE
Uw waardering