Browning 2020 Recon Force EDGE

MerkBrowning

Niet op voorraad

€ 244,95

Dit model wordt niet meer geproduceerd. De opvolger van de Browning 2020 Recon Force EDGE is de Browning 2022 Recon Force Elite HP5.

Browning 2020 Recon Force EDGE

De Browning Recon Force EDGE is het gloednieuwe model uit de Browning Recon Force serie! De Recon Force EDGE is voorzien van allerlei fijne kneepjes. Zo kunt u het detectie- en flitsbereik terugbrengen tot 18 meter. Dit komt goed van pas wanneer u verwacht dat een dier vlak voor de cameraval komt (bijv. bij een vogelnest of gebruik van een lokmiddel). Daarnaast is niet alleen het detectiebereik, maar ook de detectietijd verstelbaar (0.2s-0.7s). Met deze fijne handigheidjes kunt u uw wildcamera nog specifieker aan laten sluiten op het gewenste doel en opstelling. Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Browning Recon Force EDGE zijn:

  • Zichtbare infrarood flits 
  • Detectiebereik van 24 meter (verstelbaar)
  • Flitsbereik van 37 meter (verstelbaar)
  • Maximale fotoresolutie van 20MP (geïnterpoleerd)
  • 1080p HD videoresolutie
  • Dynamische videofunctie
  • Time-lapse functie
  • Meertalig gebruikersmenu, waaronder Nederlandstalig
  • Activiteitstimer waardoor je ervoor kunt kiezen om alleen op specifieke tijden van de dag kunt monitoren

Browning 2020 Recon Force EDGE | Uiterlijke kenmerken

Browning Recon Force EDGE heeft een behuizing met een camouflageprint. De wildcamera is voorzien van een klepje op de onderste helft van de voorzijde waar de instellingen dienen te worden ingevoerd. De 2.0 inch ingebouwde kleurenviewer maakt het mogelijk om live te zien wat de wildcamera waarneemt en u dus precies kunt zien hoe de camera gericht staat. Dit maakt het plaatsen van uw camera een stuk eenvoudiger! Ook kunt u hiermee gemaakte beelden direct in het veld bekijken. De AA-batterijen gaan in een speciale batterijslede, die d.m.v. een kliksysteem onderin de wildcamera wordt geschoven. Bij gebruik van Energizer Ultimate Lithium batterijen kan de wildcamera extra lang meegaan.

Browning 2020 Recon Force EDGE | Voordelen

+ zeer snelle detectie- en hersteltijd voor zowel foto (0.2s/0.6s) als video (0.6s/0.7s)

+ ingebouwde 2.0 inch kleurenviewer 

+ intuïtief menu

+ lange batterijduur

+ SD-kaartbeheer functie

Browning 2020 Recon Force EDGE | Alternatieven

Bent u op zoek naar absolute top beeldkwaliteit? Bekijk dan ook eens de gloednieuwe Browning Recon Force 4K EDGE (2020). Dit model heeft een maximale fotoresolutie van 32MP (geïnterpoleerd) en maakt video’s in 4K ULTRA HD resolutie!

Browning 2020 Recon Force EDGE | Onafhankelijk review door Silvavir Ecologisch Advies

Sinds de zomer van 2019 zijn wij een samenwerking aangegaan met Silvavir ecologisch advies. In samenwerking met ons voeren zij gestandaardiseerde en objectieve reviews van wildcamera’s uit. We zijn deze samenwerking aangegaan om meer inzicht te geven in de verschillen en overeenkomsten tussen de merken en modellen op de huidige markt, en om mensen een handreiking te bieden bij het kiezen van de juiste wildcamera voor de toepassing die zij voor ogen hebben. Het volledige review van de Browning Recon Force EDGE is hier te vinden.

Browning 2020 Recon Force EDGE | Gestandaardiseerd review door Trailcampro

Trailcampro is de grootste aanbieder van wildcamera's in de Verenigde Staten. Zij schrijven gestandaardiseerde reviews van bijna alle wildcamera's die op de markt te verkrijgen zijn, en dat maakt de onderlinge vergelijkbaarheid van de verschillende camera's een stukje makkelijker! Daarom verwijzen wij graag naar hun reviews om u een onafhankelijk beeld van de kwaliteit van de camera's te geven. Lees hier de review van de Browning Recon Force EDGE door Trailcampro.

Browning 2020 Recon Force EDGE | Aanbevolen accessoires

Alle cameravallen worden standaard geleverd zonder accessoires. Om meteen met uw wildcamera aan de slag te kunnen heeft u echter minimaal een set batterijen en een SDHC geheugenkaart nodig. Voor dit model is dat een standaard SDHC geheugenkaart van minimaal Class 10, zoals de Sandisk Ultra kaartjes in ons assortiment. Verder raden wij voor dit model aan om gebruik te maken van de Energizer Ultimate Lithium batterijen (niet oplaadbaar), of de Panasonic Eneloop of Eneloop PRO oplaadbare batterijen. Het voordeel van de lithium batterijen ten opzichte van de oplaadbare Eneloop batterijen is vooral dat de eerste beter bestand zijn tegen winterse temperaturen en dat ze langer mee gaan voordat ze leeg zijn. Het nadeel is dat ze niet oplaadbaar zijn. Kiest u voor oplaadbare batterijen, denk dan ook aan de Everactive snellader voor het geval u zelf geen goede batterijlader in huis heeft!

Naast batterijen en een geheugenkaart zijn er nog allerlei andere accessoires beschikbaar voor deze camera. Zo zijn er allerlei speciale bevestigingsmaterialen zoals boomvorken en steunen, maar ook accessoires die er voor zorgen dat de camera veiliger wordt geplaatst, zoals een stalen cameravalbehuizing of een python kabelslot. U kunt deze accessoires meteen hierboven aanvinken en als bundel uw bestelling plaatsen, maar u kunt ook het complete overzicht aan accessoires hier bekijken.

Typenummer: dit is de Browning 2020 Recon Force EDGE wildcamera met typenummer BTC-7E.

Meer informatie
Merk Browning
Merk Browning
Afmetingen 12.7 x 8.9 x 5.08 cm
Type wildcamera Standaard lokale opslag
Opname opties Foto en video
Live stream functie Nee
Maximale fotoresolutie 20 Megapixels
Videoresolutie opties 1080p FULL HD @ 60 fps
Maximale videolengte overdag 120 sec
Maximale videolengte 's nachts 20 sec
Dynamic Video / Smart IR Video Ja
Type flits zichtbaar infrarood (low glow)
Flitsbereik 37 meter
Detectiebereik 24 meter
Lens beeldhoek 36 graden
Zoom functie Nee
Reactietijd fotostand 0.02 sec
Hersteltijd fotostand 0.6 sec
Reactietijd videostand 0.38 sec
Hersteltijd videostand 0.6 sec
Max # beelden per detectie 8
Trigger interval instelbaar Ja
Nachtbeelden in kleur Nee
Activiteitstimer Nee
Time Lapse functionaliteit Ja, alleen bij daglicht
Minimaal time lapse interval 5 sec
Ingebouwde viewer Ja
Instelbare camera naam Ja
Aantal en type batterijen 8 x AA
Externe voedingsaansluiting Ja
Maximale geheugencapaciteit 512 GB
Wachtwoordbeveiliging Nee
Uitsparing voor python kabelslot Ja
Meertalig cameramenu Nee, alleen Engelstalig
Overige noemenswaardige specificaties

Deze cameraval heeft verschilllende opnamemodi in de fotostand: in "multi-shot" kan de camera 1-8 foto's per trigger maken met 2 seconden tussen iedere foto, terwijl in de "Rapid Fire" stand ook 1-8 foto's in een trigger gemaakt kunnen worden, maar dan met slechts 0.3 seconden tussen iedere foto. Verder heeft deze camera de zogenaamde Smart IR Video functionaliteit. Deze functie houdt in dat de camera blijft filmen zo lang er beweging voor de camera gedetecteerd wordt. Dus ook al staat de videolengte bijvoorbeeld ingesteld op 20 seconden, blijft de camera na die 20 seconden gewoon door filmen totdat het dier uit beeld verdwenen is, of totdat er een totaal van 2 minuten aaneengesloten gefilmd is. Verder heeft dit nieuwe model ook de zogenaamde SD-kaartbeheer functie, wat betekent dat de oudste beelden automatisch kunnen worden vervangen als de geheugenkaart vol dreigt te raken.

Originele gebruikershandleiding

Browning Manuals

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Browning 2020 Recon Force EDGE
Uw waardering