Browning 2020 Dark Ops HD MAX

MerkBrowning

Niet op voorraad

€ 189,00

De Browning Dark Ops HD MAX is het nieuwe instapmodel uit de Browning 2020 collectie! Net als alle Dark Ops modellen is ook de Dark Ops HD MAX voorzien van een gehéél onzichtbare infrarood flits, waarmee de wildcamera minder snel opvalt bij zowel dier als mens terwijl deze foto's of video's maakt. Zowel het flits- als het detectiebereik zijn verstelbaar tussen 18 en 24 meter. Dit komt goed van pas wanneer u verwacht dat een dier vlak voor de cameraval komt (bijv. bij een vogelnest of gebruik van een lokmiddel). Oók is de detectiesnelheid verstelbaar en kunt u uw wildcamera nog specifieker aan laten sluiten op het gewenste doel. Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Browning Dark Ops HD MAX zijn:
- Detectiebereik van 24 meter / flitsbereik van 24 meter 
- Maximale fotoresolutie van 18MP / 900p HD videoresolutie
- Dynamische videofunctie en time-lapse functie
- Meertalig gebruikersmenu (incl. Nederlandstalig) en Activiteitstimer

Browning 2020 Dark Ops HD MAX

De Browning Dark Ops HD MAX is - samen met de Browning Strike Force HD MAX - het nieuwe instapmodel uit de Browning 2020 collectie! Het enige verschil zit hem in het flitsmechanisme. Net als alle Dark Ops modellen is ook de Dark Ops HD MAX voorzien van een gehéél onzichtbare infrarood flits, waarmee de wildcamera minder snel opvalt bij zowel dier als mens terwijl deze foto's of video's maakt. Zowel het flits- als het detectiebereik zijn verstelbaar tussen maximaal 18 en 24 meter. Dit komt goed van pas wanneer u verwacht dat een dier vlak voor de cameraval komt (bijv. bij een vogelnest of gebruik van een lokmiddel). Oók is de detectiesnelheid verstelbaar; van 0.2 tot 0.7 seconden. Met deze fijne handigheidjes kunt u uw wildcamera nog specifieker aan laten sluiten met uw gewenste doel en efficiënt omgaan met het batterijverbruik en dataopslag van de cameraval. Aanvullende benoemingswaardige specificaties van de Browning Dark Ops HD MAX zijn:

  • Detectiebereik van 24 meter (verstelbaar)
  • Flitsbereik van 24 meter (verstelbaar)
  • Maximale fotoresolutie van 18MP (geïnterpoleerd)
  • 900p HD videoresolutie
  • Dynamische videofunctie
  • Time-lapse functie
  • Meertalig gebruikersmenu, waaronder Nederlandstalig
  • Activiteitstimer, waardoor je ervoor kunt kiezen om alleen op specifieke tijden van de dag kunt monitoren

Browning 2020 Dark Ops HD MAX | Uiterlijke kenmerken

De Browning Dark Ops HD MAX heeft een uiterst compacte behuizing met een camouflageprint. De wildcamera is voorzien van een klepje op de onderste helft van de voorzijde waar de instellingen dienen te worden ingevoerd. De AA-batterijen gaan in een speciale batterijslede, die d.m.v. een kliksysteem onderin de wildcamera wordt geschoven. Bij gebruik van Energizer Ultimate Lithium batterijen kan de wildcamera zeer lang meegaan! Dit model heeft geen ingebouwde kleurenviewer om beelden direct op terug te kunnen kijken, of om u te assisteren bij het optimaal richten van de camera. Indien u dit wél graag wenst in uw camera, kijk dan eens naar de Browning Dark Ops HD Pro X of de Browning Spec Ops Edge.

Browning 2020 Dark Ops HD MAX | Voordelen

+ snelle detectie- en hersteltijd (0.2s/0.7s)

+ onzichtbare infrarood flits

+ intuïtief menu

+ lange batterijduur

+ SD-kaartbeheer functie

Browning 2020 Dark Ops HD MAX | Alternatieven

Voor een paar extra tientjes is er nu ook de Browning Dark Ops HD Pro X. Dit cameramodel heeft weliswaar geen verstelbaar flits- en detectiebereik, maar is wél voorzien van een extreem snelle detectie- en hersteltijd (0.15s/0.35s). Daarbovenop beschikt de Dark Ops HD Pro X over een ingebouwde kleurenviewer en bevestigingssteun, waarmee u de wildcamera een stuk gemakkelijk kunt richten tijdens het plaatsen.

Browning 2020 Dark Ops HD MAX | Onafhankelijk review door Silvavir Ecologisch Advies

Sinds de zomer van 2019 zijn wij een samenwerking aangegaan met Silvavir ecologisch advies. In samenwerking met ons voeren zij gestandaardiseerde en objectieve reviews van wildcamera’s uit. We zijn deze samenwerking aangegaan om meer inzicht te geven in de verschillen en overeenkomsten tussen de merken en modellen op de huidige markt, en om mensen een handreiking te bieden bij het kiezen van de juiste wildcamera voor de toepassing die zij voor ogen hebben. Voor dit model is nog geen onafhankelijk review beschikbaar.

Browning 2020 Dark Ops HD MAX | Gestandaardiseerd review door Trailcampro

Trailcampro is de grootste aanbieder van wildcamera's in de Verenigde Staten. Zij schrijven gestandaardiseerde reviews van bijna alle wildcamera's die op de markt te verkrijgen zijn, en dat maakt de onderlinge vergelijkbaarheid van de verschillende camera's een stukje makkelijker! Daarom verwijzen wij graag naar hun reviews om u een onafhankelijk beeld van de kwaliteit van de camera's te geven. Lees hier de review van de Browning Dark Ops HD MAX door Trailcampro.

Browning 2020 Dark Ops HD MAX | Aanbevolen accessoires

Alle cameravallen worden standaard geleverd zonder accessoires. Om meteen met uw wildcamera aan de slag te kunnen heeft u echter minimaal een set batterijen en een SDHC geheugenkaart nodig. Voor dit model is dat een standaard SDHC geheugenkaart van minimaal Class 10, zoals de Sandisk Ultra kaartjes in ons assortiment. Verder raden wij voor dit model aan om gebruik te maken van de Energizer Ultimate Lithium batterijen (niet oplaadbaar), of de Panasonic Eneloop of Eneloop PRO oplaadbare batterijen. Het voordeel van de lithium batterijen ten opzichte van de oplaadbare Eneloop batterijen is vooral dat de eerste beter bestand zijn tegen winterse temperaturen en dat ze langer mee gaan voordat ze leeg zijn. Het nadeel is dat ze niet oplaadbaar zijn. Kiest u voor oplaadbare batterijen, denk dan ook aan de Japcell snellader voor het geval u zelf geen goede batterijlader in huis heeft!

Naast batterijen en een geheugenkaart zijn er nog allerlei andere accessoires beschikbaar voor deze camera. Zo zijn er allerlei speciale bevestigingsmaterialen zoals boomvorken en steunen, maar ook accessoires die er voor zorgen dat de camera veiliger wordt geplaatst, zoals een stalen cameravalbehuizing of een python kabelslot. U kunt deze accessoires meteen hierboven aanvinken en als bundel uw bestelling plaatsen, maar u kunt ook het complete overzicht aan accessoires hier bekijken.

Typenummer: dit is de Browning 2020 Dark Ops HD MAX wildcamera met typenummer BTC-6HD-MAX.

Meer informatie
Merk Browning
Merk Browning
Afmetingen 10.8 x 7.6 x 6.53 cm
Type wildcamera Standaard lokale opslag
Opname opties Foto en video
Maximale fotoresolutie 18 Megapixels
Videoresolutie opties 900p HD+
Maximale videolengte overdag 120 sec
Maximale videolengte 's nachts 20 sec
Dynamic Video / Smart IR Video Ja
Type flits onzichtbaar infrarood (no glow)
Flitsbereik 24 meter
Detectiebereik 24 meter
Lens beeldhoek 40 graden
Reactietijd fotostand 0.2 sec
Hersteltijd fotostand 0.6 sec
Reactietijd videostand 0.53 sec
Hersteltijd videostand 2 sec
Max # beelden per detectie 8
Trigger interval instelbaar Ja
Nachtbeelden in kleur Nee
Activiteitstimer Nee
Time Lapse functionaliteit Ja, alleen bij daglicht
Minimaal time lapse interval 5 sec
Ingebouwde viewer Nee
Instelbare camera naam Ja
Aantal en type batterijen 6 x AA
Externe voedingsaansluiting Ja
Maximale geheugencapaciteit 512 GB
Wachtwoordbeveiliging Nee
Uitsparing voor python kabelslot Ja
Meertalig cameramenu Nee, alleen Engelstalig
Overige noemenswaardige specificaties

Deze cameraval heeft verschilllende opnamemodi in de fotostand: in "multi-shot" kan de camera 1-8 foto's per trigger maken met 2 seconden tussen iedere foto, terwijl in de "Rapid Fire" stand ook 1-8 foto's in een trigger gemaakt kunnen worden, maar dan met slechts 0.3 seconden tussen iedere foto.

Verder heeft deze camera de zogenaamde Smart IR Video functionaliteit. Deze functie houdt in dat de camera blijft filmen zo lang er beweging voor de camera gedetecteerd wordt. Dus ook al staat de videolengte bijvoorbeeld ingesteld op 20 seconden, blijft de camera na die 20 seconden gewoon door filmen totdat het dier uit beeld verdwenen is, of totdat er een totaal van 5 minuten aaneengesloten gefilmd is. Deze functie werkt alleen overdag.

Dit model heeft ook de zogenaamde SD-kaartbeheer functie, wat betekent dat de oudste beelden automatisch kunnen worden overschreven als de geheugenkaart vol dreigt te raken.

Tot slot heeft deze camera een timer functie waardoor je bijvoorbeeld kunt instellen dat de camera alleen opnamen maakt tussen 19 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends.

Originele gebruikershandleiding

Browning Manuals

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Browning 2020 Dark Ops HD MAX
Uw waardering