Mostela cameravalkist voor marterachtigen

De 'Mostela cameravalkist ' is een speciale kist waarin een wildcamera geplaatst kan worden (camera niet bijgesloten bij dit product!) die zo is afgesteld dat de scherpteafstand voldoende verkleind is om een scherp beeld vast te leggen van een marterachtige (boom- of steenmarter, wezel, hermelijn, etc.) die door een opengewerkte tunnel door de kist heen loopt. Dit product wordt ook wel een marterbox of marterkist genoemd. De Mostela cameravalkist 'vangt' dus niet fysiek de dieren, maar legt ze onder geoptimaliseerde omstandigheden vast op foto of video. Aan de hand van deze beelden kunnen soorten en zelfs individuen van dezelfde soort onderscheiden worden zonder de dieren daadwerkelijk te vangen. Deze kist is vervaardigd van zeer duurzaam 12 mm dik betonplex, en is daarmee een wat lichtere variant dan de standaard 18 mm variant. De lichtere uitvoering is daardoor iets minder robuust dan de 18 mm variant, maar daardoor uiteraard ook wat lichter in het gewicht, en daardoor misschien wat handzamer in het veld. Doordat 12 mm betonplex iets duurder is dan 18 mm betonplex (tegen de verwachtingen in), is de 12 mm variant ook iets duurder dan de 18 mm variant. De Mostela kist is geschikt voor bijna iedere cameraval op de markt. Meestal wordt voor deze mostela cameravalkist gebruik gemaakt van Bushnell, Browning, of Reconyx cameravallen.

Welke cameraval is het beste te gebruiken in de mostela kist?

Na uitvoerige tests van verschillende camera's in mostela kisten, heeft de oorspronkelijke bedenker en ontwerper van de Mostela, Jeroen Mos, geconcludeerd dat de Browning Dark Ops PRO X op dit moment de beste resultaten geeft in de mostela kist. Deze camera is snel, gevoelig, klein, en levert goede, scherpe beelden. de Dark Ops PRO X heeft een onzichtbare infrarood flits, en zorgt daardoor dus voor minimale verstoring. U kunt dit model hier vinden.

 1. Mostela cameravalkist - 18 mm betonplex

  De 'Mostela cameravalkist ' is een speciale kist waarin een wildcamera geplaatst kan worden (camera niet bijgesloten bij dit product!) die zo is afgesteld dat de scherpteafstand voldoende verkleind is om een scherp beeld vast te leggen van een marterachtige (boom- of steenmarter, wezel, hermelijn, etc.) die door een opengewerkte tunnel door de kist heen loopt. Dit product wordt ook wel een marterbox of marterkist genoemd. De Mostela cameravalkist 'vangt' dus niet fysiek de dieren, maar legt ze onder geoptimaliseerde omstandigheden vast op foto of video. Aan de hand van deze beelden kunnen soorten en zelfs individuen van dezelfde soort onderscheiden worden zonder de dieren daadwerkelijk te vangen. De kist is vervaardigd van zeer duurzaam 18 mm dik betonplex, en is geschikt voor bijna iedere cameraval op de markt. Meestal wordt voor deze mostela cameravalkist gebruik gemaakt van Bushnell, Browning, of Reconyx cameravallen.

  Welke cameraval is het beste te gebruiken in de mostela kist?

  Na uitvoerige tests van verschillende camera's in mostela kisten, heeft de oorspronkelijke bedenker en ontwerper van de Mostela, Jeroen Mos, geconcludeerd dat de Browning Dark Ops PRO X op dit moment de beste resultaten geeft in de mostela kist. Deze camera is snel, gevoelig, klein, en levert goede, scherpe beelden. de Dark Ops PRO X heeft een onzichtbare infrarood flits, en zorgt daardoor dus voor minimale verstoring. U kunt dit model hier vinden.

  Meer info

  € 195,00
  |Vergelijken
 2. Struikrover ®

  De Struikrover® is een speciale buis - ontwikkeld door Matthijs Smaal - om gemakkelijk alle soorten marterachtigen en vele andere kleine (zoog)dieren in beeld te brengen. Denk aan wezel, hermelijn, egel, muizen, maar ook vogels! De Struikrover® is zeer eenvoudig in gebruik en door de lage plaatsing is deze cameravalopstelling makkelijk te verbergen waarmee de kans op diefstal aanzienlijk minder is. De Struikrover® bestaat uit een korte, robuuste PVC buis van zo'n 40 cm in lengte. In de buis bevindt zich een houten plateau waaraan u gemakkelijk de wildcamera kunt bevestigen m.b.v. een universele 1/4 inch schroef (vergelijkbaar met statief). Op datzelfde plateau kunt u een blikje sardientjes (lokmiddel) vastklemmen, zo'n 35 cm voor de camera. Wegens het feit dat dieren vlak voor de camera bewegen, leveren we aanvullend een voorzetlens welke gemakkelijk aan de camera kan worden bevestigd.

  Meer info

  € 265,00
  |Vergelijken
 3. Green Backyard IP / WiFi Live Stream buitencamera

  Deze compacte camera is perfect voor plaatsing in de tuin of op een plek met WiFi of netwerkbekabeling. Dit kan bijvoorbeeld in de tuin zijn, gericht op een schaal met vogelvoer, of gericht op de invliegopening van een nestkast of op het egelhuis in de tuin. Dus in combinatie met een van beide nestkastcamera's van Green Backyard (netwerkkabelversie en WiFi versie) is met deze camera een totaalbeeld te genereren van de gedragingen van vogels rondom en in nestkasten en egels of andere zoogdieren in en rondom egelhuisjes of andere verblijven. Uiteraard zijn er ook andere toepassingen denkbaar! Belangrijk aan dit model is, in tegenstelling tot de nestkastcamera's, dat deze volledig weersbestendig is en dus gewoon 24 uur per dag, hele hele jaar door buiten kan hangen. Deze buitencamera beschikt over zowel een netwerkaansluiting als een WiFi ontvanger, waardoor de camera op beide manieren rechtstreeks verbonden kan worden met het beschikbare internet ter plaatse. Is er geen internet ter plaatse, maar bevindt u zich wél met uw telefoon of tablet binnen het bereik van de camera, dan kunt u bovendien rechtstreeks met de camera verbinding maken en mee kijken met de camera. De voeding voor de camera kan via de netwerkkabel lopen (PoE technologie) waardoor er uiteindelijk slechts 1 kabel naar de locatie van de camera hoeft te worden gelegd. Als alternatief kan deze camera ook worden gevoed middels een 12V netstroomaansluiting. Een verlengkabel van 10 meter en een netstroomadapter worden standaard meegeleverd. Op deze manier kunt u een live stream van de camera bekijken in de app die hoort bij de camera. Ook kunnen beelden lokaal worden opgeslagen op de interne opsalg van 64GB. Tot slot detecteert de nestkastcamera automatisch een verandering in het beeld en kan op basis daarvan een alarm melding naar de app op uw telefoon sturen. Zo krijgt u dus een melding als er op dat moment iets in beeld is!

  Meer info

  € 147,95
  |Vergelijken
 4. WMS nestkast voor nestkastcamera's

  De WMS nestkast is speciaal aangepast voor het gebruik in combinatie met nestkastcamera's. Het nestkastje is iets hoger dan gebruikelijk waardoor er voldoende ruimte boven de invliegopening is voor het plaatsen van de nestkastcamera. Ook zit er een speciale opening (afgedekt met een mat geschuurd stukje plexiglas) aan de zijkant voor extra daglicht, zodat de nestkastcamera zo lang mogelijk in kleur opnames blijft maken. De nestkast heeft een invliegopening van 32 mm wat perfect is voor mezen en mussen. 

  De WMS nestkast heeft een uitsparing aan de zijkant voor het doorvoeren van de voedingskabel van de nestkastcamera. De gehele deksel kan eenvoudig worden opengeklapt door het losmaken van 1 schroef aan de bovenzijde van de nestkast. Ook kan de voorklep eenvoudig naar boven gekanteld worden om bijvoorbeeld het oude nest te verwijderen. Het dak van de WMS nestkast is mooi donkergroen gebeitst, zodat hij mooi wegvalt in de omgeving.

  Meer info

  € 34,95
  |Vergelijken
 5. Green Backyard WATERDICHTE WiFi Nestkastcamera (WiFi wireless)

  Deze nestkastcamera is perfect voor montage in een nestkast van bijna alle vogelsoorten, en kan ook heel goed in een egelhuisje worden geplaatst. Uiteraard zijn er ook andere toepassingen denkbaar, vooral omdat deze nieuwste versie volledig waterdicht is en dus ook gewoon buiten kan worden opgehangen. De camera dient te worden gevoed middels een 12V netstroomaansluiting. Daarom wordt de set geleverd met een netstroomadapter en een waterdichte voedingskabel van 10 meter. Verder beschikt deze versie van de nestkastcamera over een ingebouwde WiFi ontvanger, dus kan de camera verbinding maken met uw bestaande WiFi netwerk en op deze manier een live stream van de nestkast te bekijken in de app die hoort bij de camera. Ook kunnen beelden lokaal worden opgeslagen op een Micro SD geheugenkaartje dat in de camera kan worden gestoken (verkrijgbaar als accessoire, maximaal 128GB). Tot slot detecteert de nestkastcamera automatisch een verandering in het beeld en kan op basis daarvan een alarm melding naar de app op uw telefoon sturen. zo krijgt u dus een melding als er op dat moment bijvoorbeeld een vogel of egel 'thuis' is!

  Meer info

  € 153,95
  |Vergelijken
 Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 50 en binnen Europa vanaf € 250
 Hulp nodig? 06 19 550 336